Valorificarea laptelui autohton, temă de dezbatere la Instituţia Prefectului

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Radio Someş, organizează astăzi, de la ora 11.00, dezbaterea pe tema „Valorificarea laptelui autohton”.

“La eveniment sunt invitaţi să participe procesatori de lapte, fermieri, reprezentanţi ai instituţiilor abilitate, parlamentarii judeţului, un medic nutriţionist, comercianţi, precum şi consumatori. (…) Acţiunea se doreşte a fi o conlucrare a tuturor celor implicaţi în acest domeniu în vederea inventarierii stării actuale şi identificării unor soluţii pentru îmbunătăţirea situaţiei existente la nivel general, dar în special la nivel judeţean”, se arată în comunicatul transmis de Prefectură.

În cadrul şedinţei - deschise de prefectul Ioan Ţintean - va fi prezentată situaţia actuală din zona valorificării laptelui (inclusiv aspecte referitoare la calitatea laptelui), din perspective DSVSA şi a Camerei Agricole.
Problemele crescătorilor de bovine, cele ale procesatorilor de lapte, modul în care se poate interveni prin subvenţii pentru sectorul zootehnic şi vegetal sau prin implementarea unor proiecte cu finanţare europeană, toate acestea constituite subiecte “la ordinea zilei”, care vor fi dezbătute la Palatul Administrativ.

Nu în ultimul rând, un cuvânt de spus vor avea şi parlamentarii judeţului, cei care pot interveni efectiv în amendarea legislaţiei specifice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5