Vara asta se poarta VERDE!

Vara asta, in Bistrita, se poarta VERDE. Sa fii VERDE sau sa ai un stil de viata ecologic este propunerea facuta bistritenilor de asociatia Ascendent impreuna cu Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Scolar Judetean, Agentia pentru Protectia Mediului si Serviciul Judetean Salvamont. Avand sprijin financiar din partea primariei Municpiului Bistrita, proiectul „ECO- logic, ECO-nomic, ECO-dinamic” este o incercare de a atrage bistritenii spre un stil de viata VERDE, in echilibru cu natura si cu impact minim asupra mediului fizic si economico-social.

La baza proiectului sta implicarea copiilor si tinerilor in promovarea unor atitudini si comportamente eco-compatibile ale stilului de viata (igiena personala si a mediului, alimentatia bio, miscarea fizica si deplasarea nepoluanta, petrecerea timpului liber si ecoturismul, reducerea consumului de energie, reutilizarea si reciclarea deseurilor). Dupa formarea unor grupuri de copii si tineri (in aceasta perioada), vor fi puse in scena urmatoarele activitati de „vacanta ECO”: igienizarea padurii Codrisor; animatie si concursuri la strandul municipal; orientare turistica pe dealul Codrisor; concursuri de idei/solutii pentru reutilizarea unor obiecte ne(mai)folositoare; implicare in campania de colectare selectiva a deseurilor (ex. DEEE). Vor fi create si utilizate experimental aparate pentru jocuri si exercitii fizice din materiale reciclabile si materiale naturale.

Vor fi si alte incercari de a sensibiliza si constientiza bistritenii ca stilul de viata ecologic este important, si asta pentru că amenintarile mediului inconjurator sunt slab percepute, văzute ca ceva exterior, indepartat, asemeni unei boli, care poate să apara sau nu. Creierul uman nu este capabil să perceapă pericolul ecologic, asa cum percepe alte amenintari si, atâta timp cât nu-i simte consecinţele în mod acut, omul nu-i dă importanţă. Cultura ecologică este importanta, dar “lipseste aproape cu desavarsire”, iar stilul de viata ecologic este, in prezent, cel mult o atitudine...

In acest context, va propun un exercitiu de sinceritate, raspunzand spontan la urmatoarele trei intrebari:

- Numiti 5 institutii si/sau organizatii din Bistrita care se ocupa de protectia mediului;

- Enumerati 3 categorii de obiecte pe care obisnuiti sa le reciclati sau reutilizati;

- Cat de ecologice sunt produsele pe care le consumati (alimente, produse cosmetice si de igiena, combustibili, etc)?

…Credeti ca aveti un stil de viata ECO?...Daca nu, nu e prea tarziu sa fiti in pas cu moda bistriteana: deveniti mai VERDE!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5