Vasile Blaga şi-a prezentat demisia: Este o demisie de onoare

sursa:antena3.ro

Vasile Blaga şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Internelor, în urma protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale.

,,În această dimineaţă am înaintat demisia primului-ministru Emil Boc din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor. Este o demisie de onoare", a declarat Vasile Blaga în cadrul unei conferinţe de presă.

,,În ceea ce priveşte mitingul de vineri, îmi menţin punctul de vedere. Poliţiştii au dreptul de a protesta, ca toţi cetăţenii acestei ţări, dar într-un cadru strict legal. Din păcate pentru această categorie profesională, au fost unii colegi care în acele momente au uitat de jurământul depus pentru ţară. Cei care au greşit, organizatorii în primul rând, răspund contravenţional", a mai declarat Blaga.

Fostul ministru a mai menţionat că nu poate accepta "ca gestul unora să fie un element de raportare la toţi lucrătorii MAI , care depăşesc 150.000 de oameni".

Ministrul Vasile Blaga se află la al doilea mandat de ministru al Internelor, după ce a deţinut aceeaşi funcţie pentru aproape doi ani, în cadrul Guvernului Tăriceanu.

Este una dintre principalele voci ale democrat-liberalilor, un personaj cunoscut pentru duritatea şi fermitatea cu care a condus până acum alte instituţii ale statului. Între ele, prefectura Bihor şi un alt minister, cel al Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

După ce social-democraţii s-au retras de la guvernare şi după ce guvernul Boc a căzut la moţiunea de cenzură din toamna anului 2009, Vasile Blaga a primit pentru a doua oară în carieră portofoliul Administraţiei şi Internelor.

Vasile Blaga a fost prefect de Bihor, director general la Direcţia Regională Vamală Oradea, expert parlamentar şi, pentru doar o săptămână, în decembrie 2004, consilier prezidenţial pentru apărare, securitate şi siguranţă naţională.

În viaţa politică, Blaga a intrat încă din 1990, ca preşedinte al Consiliul Frontului Salvării Naţionale şi vicepreşedinte al CFSN Bihor, apoi ca deputat FSN. Din 2004 este senator PDL de Bucureşti. Vasile Blaga a candidat, în 2008, şi la alegerile pentru primăria Capitalei, dar a fost înfrânt în turul al doilea de actualul edil Sorin Oprescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5