Vatra noastră

Primăvara a venit şi în paginile revistei „Vatra veche”. O adevărată sărbătoare întreţinută şi prin lucrările semnate de Aurora Speranţa cernitu. Dialogul de martie al publicaţiei ne prezintă, într-o confesiune către valentin Marica, pe scriitorul de origine bistriţeană Aurel Rău-„cetăţean al oraşului ideilor”. Despre „luxul lecturii”, într-un schimb epistolar, aflăm de la Dan Mucenic şi directorul publicaţiei, Nicolae Băciuţ.

Cea mai profilică, în domeniul criticii, este preşedinta Societăţii Scriitorilor Bistriţeni, Elena M. Cîmpan, care scrie despre cărţile bistriţenilor Maria Oltean, Ovidiu Pojar, Ana Zegrean, Melania Cuc. La rândul lui Nicolae Băciuţ recenzează cartea Eloenei M. cîmpan şi se află în dialog cu Melania Cuc. Plecată pentru o vreme în Canada, Melania Cuc nu uită de literatură, participând la revistă cu o recenzie la cartea semnată de Ionuţ Caragea, fiind prezentă în acelaşi timp, în textul semnat de Lucian Gruia despre romanul „Dantela de babilon”.

Printre cei recenzaţi se află şi Ovidiu petri. Liana Moldovan se află la taifas în bibliotecă cu Nicolae Băciuţ. Un text aparte este cel care scoate la lumină personalitatea tenorului Constantin Pavel, prin intermediul lui Niculae Vrasmaş. Starea prozei este luată prin pulsul literelor din textul bistriţencei Suzana deac. Un număr consistent, bine integrat în peisajul literar actual.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5