Un colonel destoinic a trecut în rezervă

„A venit vremea să mă retrag, să predau „Drapelul şi comanda unităţii”

- Afirmaţie făcută de către dl. col. Ionel Cimuca, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi B-N, la trecerea în rezervă

O zi deosebită, cu puternice emoţii, o zi cu reverberaţie în viaţa unui om şi colonel, de o înaltă ţinută morală şi militară, când vine fireasca şi neocolita pensionare, respectiv, trecerea în rezervă a d-lui col. IONEL CIMUCA, fostul comandant al I.J.J. B-N timp de 10 ani, un om la care onoarea, parolismul, respectul şi datoria faţă de semeni au fost puncte de reper în profesia militară, familie şi relaţiile cu prietenii şi cunoştinţele.
Dl. colonel Ionel Cimuca a trecut în rezervă, iar la conferinţa de presă din 31.05.2013, a mulţumit tuturor, inclusiv mass-mediei pentru colaborare şi speră ca lt. col. Vlad Furnea – prim adj. al IJJ B-N să conducă la fel de bine şi doreşte să ajungă comandantul unităţii, în urma concursului, pentru că merită din plin acest post.
Lt. col. VLAD FURNEA a mulţumit fostului comandant pentru faptul că a fost un model, a creat un colectiv deosebi şi au fost onoraţi să fie sub comanda unui profesionist.
Conferinţa de presă a fost urmată de un emoţionant ceremonial militar, la care au participat generali, comandanţi de unităţi, reprezentanţi CJ, Prefecturii, Primăriei, membrii familiei, invitaţi mass-media etc.
După predarea „Drapelului” şi a comenzii unităţii de către col. Ionel Cimuca la lt. col. Vlad Furnea, a urmat evocarea calităţilor şi muncii depuse de către fostul comandant, aducându-se cuvenitele mulţumiri pentru întreaga activitate depusă şi recunoscându-i-se valoarea, fiindu-i acordate diplome şi plachete cu urările de viaţă lungă, pensie lungă şi că rămâne un om care este aşteptat oricând în Bistriţa.
Pentru merite şi întreaga activitate depusă a fost felicitat de către cei care au luat cuvântul – dl. gen. de brigadă Radu Stroie, acordându-i-se „Diplomă de aleasă cinstire” din partea comandamentului de la Cluj, o „Diplomă de excelenţă” şi mascota Bistriţei i-au fost oferite de primarul Bistriţei, dl. Ovidiu Creţu, o frumoasă plachetă i-a fost acordată de către dl. Radu Moldovan – preşedintele CJ B-N, subprefectul – dl. Ovidiu Frenţ - oferind o plachetă, gen. de brigadă dr. Dan Grecu – cdt. Garnizoanei Bistriţa i-a oferit o „Plachetă”, cât şi ceilalţi care au reprezentat diferite instituţii.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea trupei, salutul Muzicii Militare, urmate de poze, îmbrăţişări, felicitări, urări etc.
Să trăiţi şi pensie lungă d-le col. Ionel Cimuca!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5