Verdele este mai mult decât o culoare, este un mod de viaţă!

Programul Educaţional şi Concursului Naţional “ŞCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE” se adresează tuturor şcolilor şi grădiniţelor din România şi urmăreşte realizarea de activităţi instructiv-educative, cu scopul de a informa preşcolarii, elevii, cadrele didactice, părinţii şi comunităţile locale în legătură cu problemele actuale de ecologie, dar şi de a dezvolta în rândul copiilor responsabilitatea faţă de comunitatea şi mediul în care aceştia trăiesc şi învaţă.

Programul a demarat în anul 2010 de Societatea CD PRESS, susţinut de Asociaţia Şcoli Pentru un Viitor Verde, organizaţie cu personalitate juridical, non-profit, care are ca scop promovarea şi desfăşurarea de programe educative, culturale şi ecologice.

Sponsorul programului este Organizaţia Patronală şi Profesională REMAT, partenerii sunt Inspectoratele Şcolare Judeţene şi al Municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului – Agenţii regionale/judeţene.

Programul se deruleaza pe trei secţiuni: Pipo (3-7 ani/grădiniţă), Doxi (7-11 ani/I-IV) şi Terra Magazin (11-18 ani/V-XII). Cele patru teme eco de activităţi obligatorii pentru a participa la concurs sunt:

a. „Colţul verde”;

b. Ecologizarea/amenajarea unui spaţiu al comunităţii;

c. Colectarea selectivă numai a uneia din următoarele categorii de deşeuri: hârtie/carton şi deşeuri de aluminiu de tip doză;

d. Activitate creativă la alegere.

În perioada următoare, până pe 29 mai a.c., echipele înscrise în concurs vor trebui să desfăşoare în şcolile şi comunităţile lor cele patru activităţi ecologice care vizează tematica propusă în Regulament (avizat de MECTS prin Protocol nr. 27436/03.02.2011). Evaluarea va avea loc în perioada 30 mai –12 iunie 2011. Câştigătorii finali vor fi anunţaţi pe 11 septembrie a.c.

Premiile oferite unităţilor de învăţământ constau în produse educaţionale/didactice, însemnele de „ŞCOALĂ VERDE” /„GRĂDINIŢĂ VERDE 2011- 2013” (placă inscripţionată) şi diplomă semnată de organizatori (30 de exemplare). De asemenea, fiecare cadru didactic care face parte din echipa verde câştigătoare a unui premiu sau menţiune primeşte diplomă semnată de organizatori (max. 90 de exemplare).

În concurs (ediţia a II-a, 2011) au fost înscrise 2706 echipe. Judeţul Bistriţa-Năsăud este reprezentat prin participarea a 17 unităţi şcolare (grădiniţe, şcoli generale, licee) din Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi, Ilva Mică, Vermeş, Lechinţa, Bistriţa Bârgăului, Rodna, Rebrişoara, Teaca, Pietriş. Printre unităţile şcolare se numără şi Şcoala Generală “Avram Iancu” Bistriţa, cadrele didactice implicate în coordonarea activităţilor şi îndrumarea celor 139 de elevi sunt: Garofiţa Angyaloşi, Cecilia Precup, Edith Tămaş (Secţiunea Terra Magazin), Florentina Deuş, Cristian Arapu, Alexandrina Horga (Secţiunea Doxi). Activităţile desfăşurate în cadrul programului au fost postate pe www.scolipentruunviitorverde.ro, site-ul oficial al concursului.

Dorim tuturor participanţilor spor la muncă!

Dir.prof. Cecilia Precup

Şcoala Generală “Avram Iancu” Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5