Vermeşul şi Lechinţa vor avea 100% din străzi modernizate!

         Primăria Lechinţa implementează un proiect de infrastructură rutieră finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu o valoare de aproximativ 7,2 milioane lei (1,7 milioane euro). Este vorba despre o reţea stradală de circa 8,5 kilometri, care cuprinde satele Vermeş, Tigău, Sângeorzu Nou, dar şi o stradă din Lechinţa, la finalul proiectului urmând ca 80% din drumurile comunei să fie asfaltate.

„Am asfaltat două străzi importante în satul Ţigău, suntem la faza de acostamente, 2—3 accese la gospodării, marcaje rutiere.  Am finalizat str. Gării din Lechinţa, am extins mai multe parcări, plus accese la locuinţe, acostamente. Am intrat deja în localitatea Sângeorzu Nou, acolo se va asfalta drumul comunal 16, Sângeorzu Nou-Bungard, până la intrare şi mai multe străzi din interiorul acestui sat, inclusiv str. Şcolii şi Str. Avram Iancu. O pondere de 70% din drumurile din Sângeorzu Nou vor fi asfaltate. Tot din acest proiect, în Vermeş mai sunt 3 străduţe mici şi str. Bisericii, pe o porţiune de 300 m. Vermeşul va fi asfaltat integral, 100%”, a declarat primarul Romeo Florian.

Grădiniţele de la Vermeş şi Sângeorzu Nou, atelierul mecanic şi cele 10 săli de clasă de la Lechinţa, finalizate până la toamnă!

La Lechinţa, şantierele nu au fost închise pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, continuându-se execuţia într-un ritm susţinut. Astfel, potrivit primarului Romeo Florian, echipele au lucrat la cele două grădiniţe, de la Vermeş şi de la Sângeorzu Nou, finanţate prin fonduri europene.  Imobilele vechi au fost demolate, iar în locul acestora au apărut două instituţii şcolare moderne, adaptate cerinţelor acestor vremuri.

„La Vermeş, este aproape finalizată, doar la exterior mai avem de lucru. La Sângeorzu Nou, suntem destul de avansaţi. Un corp cu 10 săli de clasă şi un atelier mecanic de la Liceul Tehnologic Lechinţa, clădirile sunt ridicate, atelierul mecanic este la ultima fază, dincolo turnăm şapele şi urmează izolarea exterioară. Din discuţiile cu constructorul, până în toamnă, vom finaliza toate aceste patru obiective. Grădiniţele  un proiect de suflet, când vezi copiii de 3-5 ani, în condiţii extraordinare”, a menţionat primarul Lechinţei.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5