Vezi bilianţul pagubelor produse de ploi în judeţ

În după masa zilei de miercuri, în urma cantităţilor mari de precipitaţii căzute în mai multe localităţi a fost necesară intervenţia Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente. În intervalul orar 19.00 – 24.00, a fost emisă o atenţionare hidrologică COD GALBEN – scurgeri importante de pe versanţi, cu depăşiri ale cotelor de atenţie în zona Bazinului Someşului Mare, respectiv trei atenţionări COD GALBEN – frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată a vântului şi ploi cu caracter de aversă ce au depăşit local 20 – 25 l /mp.
În satul Mocod, comuna Nimigea, şanturile nu au putut prelua întreaga cantitate de apă pluvială, astfel că o stradă a fost inundată pe o distanţă de aproximativ 200 m, iar apele au ajuns în curtea unei gospodării. Din cauza vântului, pe DN 17 D, la ieşirea din Mititei, a căzut un arbore şi a blocat circulaţia pe un sens de mers. Pentru sprijinirea populaţiei, a fost necesară intervenţia CLSU Nimigea.
În comuna Spermezeu, CLSU a acţionat cu un buldoexcavator pentru decolmatarea unui număr de şapte podeţe şi a unui drum forestier, afectat pe o distanţă de cca. 5 km. De asemenea, au fost inundate un hectar de teren arabil şi două hectare fânaţe.
În comuna Târlişua au fost afectate: 2 km de drum judeţean, 4 km de drum comunal, 2 km de drum forestier, 5 km de drum agricol, 10 podeţe şi au fost colmatate 2 km de şanturi şi au fost inundate 10 ha teren arabil şi cinci gospodării. Şi aici, CLSU Spermezeu a acţionat pentru înlăturarea efectelor înregistrate în urma ploilor abundente.
În Beclean, şanturile nu au putut prelua apele pluviale, iar două gospodării şi 0,5 ha teren arabil au fost inundate. Pentru sprijinirea gospodăriilor afectate, au acţionat CLSU Beclean şi un echipaj de la Garda de Intervenţie Beclean, cu o motopompă.
În continuare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa – Năsăud monitorizează situaţia din teren şi alocă resursele necesare sprijinirii populaţiei în situaţiile în care se impune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5