Victorie mare pentru CS Gloria 2018 BN, în Polonia, cu MKS FunFloor Lublin!

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a învins, sâmbătă seară, echipa poloneză MKS FunFloor Lublin, în penultima partidă din grupa C a EHF European League. La final, tabela a indicat  26-29, după ce la pauză scorul a fost 12-18. CS Gloria 2018 BN a avut alături aproximativ 100 de suporteri, de la Bistrița, dar și din Polonia, inclusiv pe Excelența Sa Cosmin Onisii, Ambasador al României în Republica Polonă, și Timar Ignat, consulul onorific al României în Cracovia, originar din Bistrița-Năsăud, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud-Emil Radu Moldovan, prefectul județului Bistriţa-Năsăud-Teofil Cioarba, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița- Gabriel Lazany. 
Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Cristina Laslo, care a înscris  9 goluri. Pentru echipa antrenată de Florentin Pera au mai înscris Bianca Bazaliu- 5, Tamires De Araujo Frossard -3 , Nicoleta Dincă- 2,  Ida-Marie Dahl-2, Laura Pristăvița-2, Seynabou Mbengue Rodríguez - 2, Deborah Kpodar- 1, Gnonsiane Niombla -1, Sonia Seraficeanu- 1,  Nina Bulatovic- 1. În poartă, Iulia Dumanska a salvat 10 din 22 de aruncări, având un procentaj de 45, 45%, iar  Renata De Arruda a avut intervenții 3 din 13 aruncări (23%). Anastasija Babovic nu a apărat niciuna din cele două aruncări de la 7 m, la care a fost introdusă.
       „Suntem foarte fericiţi că am reuşit să ne realizăm obiectivul de a ne califica în sferturile de finală ale competiţiei, o performanţă frumoasă, având în vedere că am plecat cu a doua şansă, Mantes era clar favorită. (...) Mă bucur că am reuşit să avem un parcurs aproape perfect, îmi felicit fetele, am jucat cu dorinţă, cu implicare. S-a văzut unitatea grupului. Traversăm o perioadă foarte bună şi mulţumesc fetelor, fanilor şi tuturor celor care au făcut efortul să vină la Lublin să ne susţină. Ne-am simţit ca acasă, într-o atmosferă superbă. Cred că şi la capitolul galerie am câştigat această partidă. Aşteptăm rezultatele din cealaltă grupă şi indiferent cine va fi adversarul, chiar dacă avem obiectivul îndeplinit de calificare în sferturile competiţiei, vom face tot ce ţine de noi pentru a ne califica în Final Four”, a declarat antrenorul principal Florentin Pera.    
 „Mă bucur foarte tare că suntem în această poziţie în care ne putem bucura de punctele aduse din deplasare şi de acasă. La începutul competiţiei era aproape imposibil să ne gândim că vom fi pe primul lor, dar am mers pas cu pas, echipa joacă din ce în ce mai bine şi nu pot decât să le felicit pe fete şi întreg stafful. Nu este uşor de gestionat o asemenea perioadă şi cred că mai greu decât meciul în sine este deplasarea. Începe o nouă competiţie pentru noi, Cupa României, unde ne aşteaptă un meci foarte greu împotriva Coronei Braşov şi ultimul meci, în faţa fanilor, contra echipei din Germania. Vreau să terminăm pe locul unu şi să începem cu o victorie în Cupa României. Vreau ca în sferturile de finală ale EHF European League să jucăm mult mai bine decât în grupe, mai ales că meciul decisiv este acasă şi este un avantaj”, a declarat Cristina Laslo.
 
CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud este deja calificată în sferturile de finală ale EHF European League, iar în ultima etapă, programată în 17 februarie, va juca la Teraplast Arena, cu HSG Bensheim/Auerbach. 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5