Viteza e de vină

Vineri seara în localitatea Salva la KM 24+300 Ovidiu G. de 18 ani din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism marca Fiat, din cauza nepăstrării unei distanţe laterale suficiente şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă deosebit de periculoasă la dreapta a colizionat frontal autoturismul marca Dacia condus de Iulian G. de 27 de ani care se deplasa pe direcţia Salva-Năsăud. Din accident a rezultat rănirea şoferului Iulian G. şi a pasagerilor în maşina acestuia Garofina G. de 51 de ani şi Ilie G. de 54 de ani. În funcţie de zilele de îngrijiri medicale necesare vindecării leziunilor victimelor, şoferul vinovat de producerea accidentului poate fi cercetat pentru vătămere corporală din culpă.

Sâmbătă, ora 17.15, pe DJ 172A, între localitatile Beudiu si Nuşeni, Sigismond K., de 57 ani din municipiul Bistriţa, posesor al permisului de conducere cat. B, în timp ce conducea autoturismul marca VW Transporter , din cauza că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi s-a colizionat de un copac situat în dreapta sensului său de mers. Din accident a rezultat rănirea gravă a doi pasageri din autoturism, respectiv Maria C, de 62 ani şi Gavrilă C, de 39 ani, ambii din municipiul Bistriţa. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Etilotest rezultatul fiind de negative. Cercetările continuă de Serviciul poliţiei rutiere Bistriţa Năsăud.

Tot sâmbătă, ora 08.57, pe strada Libertăţii din Bistriţa a fost depistat un autoturism marca Dacia care circula pe direcţia Bistriţa – Beclean, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 121 km/h.

Din cauză că nu a oprit la semnalul agentului de poliţie, s-a procedat la urmărirea autoturismului până în cartierul Viişoara, unde conducătorul autoturismului a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a sensului său de mers, rezultând avarierea autoturismului. Conducătorul auto a fost identificat în persoana numitului Vasile R, de 36 ani din Livezile, posesor al permisului de conducere categoria B, iar autoturismul este proprietatea unei societati comerciale din localitatea Livezile. „Persoana in cauza a fost testata etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, comunică purtătorul de cuvânt al IPJ BN, subinspector de poliţie Mihaiela Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5