“Voluntari pentru un viitor mai sigur” la Sângeorz-Băi

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, şi Poliţia oraşului Sîngeorz-Băi îşi propun să extindă parteneriatul cu tinerii, de această dată din Sângeorz-Băi, prin formarea a unor voluntari în slujba comunităţii. Joi va avea loc lansarea proiectului în Sala de consiliu din cadrul Primăriei oraşului Sângeorz-Băi.
Demersul se înscrie în cadrul priorităţii naţionale „Prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizarea minorilor”, anunţă Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud, prin intermediul unui comunicat de presă.

Proiectul “Voluntari pentru un viitor mai sigur” este un model de bună practică la nivel naţional în Poliţia Română, fiind considerat cea mai bună modalitate de a transmite mesajul preventiv adaptat generaţiei tinere. Demersul are ca obiective pregătirea viitorilor voluntari pe diverse linii de problematică poliţienească, cu predilecţie pe teme de prevenire ce vizează ca populaţie ţintă tinerii, de a-i instrui pentru adoptarea şi propagarea unei bune conduite în rândul comunităţii.

Proiectul se va concretiza prin organizarea unui curs de instruire susţinut de poliţiştii specializaţi pe diferite domenii, pentru elevii din clasele IX – X din cadrul Liceului „Solomon Halită” din Sângeorz-Băi, în perioada 15 aprilie-15 mai 2013. Ulterior, elevii participanţi la cursurile de formare vor deveni voluntari cu statut deplin, conform Legii nr. 195/2001. Programul se va finaliza în 30 iunie 2014, beneficiari fiind comunitatea şi în special grupul ţintă de vârstă (preadolescenţi şi adolescenţi), prin lărgirea formelor şi surselor de informare în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile în special şi a criminalităţii în general.

****
Elevii voluntari sunt vectori de imagine, modele de conduită morală şi civică în şcolile din care provin şi în anturajul lor, aceştia promovând activismul şi implicarea socială în activităţi precum campanii de igienizare şi curăţenie, împăduriri, ecologizare etc..
Proiectul “Voluntari pentru un viitor mai sigur” a început în Bistriţa în anul 2006, având un real succes. În prezent coordonăm 30 de tineri, fiind a treia generaţie de voluntari în slujba comunităţii. O parte dintre foştii voluntari au devenit ulterior poliţişti, folosindu-şi cunoştinţele acumulate în slujba cetăţeanului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5