Vrednic este ! Mircea Bogdan Oprea, noul preot de la Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (Apollo) Bistrița. Va sluji alături de părintele Marius Pintican

Mitropolia Clujului a organizat concurs pentru postul de preot parohiile Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Bistrița (1500 suflete) şi Dej II (3.000). În urma concursului cea mai mare medie a fost obţinută de părintele Mircea Bogdan Oprea, preot de 10 ani la Parohia Ortodoxă Cetan. Acesta a optat pentru Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Bistrița, acolo unde va sluji alături de părintele Marius Pintican. Doi preoţi tineri se vor afla în rugăciune la Sfântul Altar, după ce preoţii Simion Bretfelean şi Ioan Pintican, după zeci de ani de slujire, s-au retras la pensie.
Părintele Mircea Bogdan Oprea a absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „1 Decembrie” Alba-Iulia, Secția Pastorală, Master Teologie Istorico-Practice, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca şi doctoratul la Școala doctorală Isidor Todoran Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca. Alături de preoteasa Maria Oprea, bistriţeancă, părintele a avut o pastoraţie din care nu a lipsit latura socială. Luna aceasta, la începutul semestrului al II-lea, când copiii din parohie au revanit în bănci, părintele a fost alături de ei, oferindu-le „o fărâmă de speranță”, cei în nevoie primind hăinute, alimente și rechizite.
Spunem şi noi ca părintele Mircea Bogdan Oprea „Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” şi îi urăm mulţi ani de păstorire cu sănătate şi bucurii duhovniceşti, la Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5