Vrei să ajuţi şi nu ştii cum? www.impartebucurie.ro

S-a lansat oficial platforma online www.impartebucurie.ro, un proiect gândit şi înfăptuit de un grup de tineri din Bistriţa, grup coordonat de Bogdan Ivan.

De ce www.impartebucurie.ro? "Sunt mulţi oameni care vor să facă bine, dar de multe ori nu ştiu cum. Nu ştiu cum să ia legătura cu acei oameni, dacă acei oameni au cu adevărat nevoie de ajutor sau dacă sprijinul lor va fi apreciat. Noi vom încerca să vă prezentăm poveştile unor oameni care au nevoie de sprijin. Aceste poveşti sunt primite tot de la oameni ca dumneavoastră care vor să împărtăşească oportunitatea de a face o bucurie, unor oameni care nu au simțit acest lucru de foarte mult timp.

Bogdan Ivan, fondator site: Totul a pornit, ideea site-ului mi-a venit de la o întâmplare petrecută anul trecut, de Revelion. Mă pregăteam să merg la o petrecere, când mi-a bătut cineva la uşă să îmi ceară o cană cu apă. Şi l-am întrebat care e povestea lui, de ce în noaptea de Revelion se plimbă pe la uşi şi face lucrul acesta. Mi-a spus că nu are ce să mânânce, că atât el, cât şi copiii lui trăiesc din mâncarea pe care o găsesc la gunoaie. M-am gândit încă de atunci ce am putea face ca oamenii aceştia să fie ajutaţi. Dar mi-am dat seama că de unul singur nu pot să fac lucrul acesta, că oricît de mult mi-aş dori să ajut pe x, y, z, aş rezolva doar un caz singular. Şi atunci mi-a venit ideea site-ului. Am împărtăşit-o unor prieteni şi colegi şi vreau să le mulţumesc pentru că au îmbrăţişat-o şi o susţin. Ne dorim ca din acest idee să facem un mecanism care să îi ajute pe oameni, pe cei din jurul nostru. Nu cred că îi vom putea ajuta pe toţi cei nevoiaşi, dar trebuie să începem de undeva. Un gest minim poate fi făcut de oricare dintre cei care văd acest site. Acolo găsesc toate modalităţile prin care toţi cei interesaţi pot să ajute. Lumea poate fi schimbată cu lucruri mărunte şi noi am făcut un prim pas.

Mihaela Ivan, responsabil comunicare &PR : Fiecare dintre noi are probleme pe care, de obicei, le percepem ca fiind cele mai grele şi cele mai grave. Însă există oameni care cu adevărat trec prin nişte drame, care au boli, care au necazuri. (…) Suntem plămădiţi să facem bine, de aici a pornit şi ideea lui Bogdan. Aceasta este şi ideea platformei –împarte bucurie, o platformă online care adună mai multe cazuri sociale şi nu numai, unde noi putem să ne implicăm, să îi sprijim pe acei oameni şi să ne demonstrăm umanitatea şi omenia. La sfârşitul fiecărui an vom face un raport al bucuriei, pentru a vedea câţi aomeni au beneficiat de ajutorul altor oameni, care au ales să dăruiască, să se implice în acest proiect.

Vlad Ciocan, redactor site: În acest proiect, totul se bazează pe voluntariat. Nu o să vedeţi pe site logo-ul vreunei companii, al vreunui partid politic.De asemenea, nu e o pagină de internet făcută să fie monitorizată în funcţie de vizalizări, accesări ş.a.m.d. Evident, am pornit şi am construit pagina cu ajutorul colegilor din TSD, însă sunt bineveniţi să participe toţi cei care vor să facă o faptă bună, toţi cei care vor să facă voluntariat. Deocamdată, avem 13 poveşti publicate pe site. Avem mult mai multe poveşti primite de la diverse persoane, chiar şi instituţii, precum Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.La sfârşitul fiecărei poveşti veţi găsi datele de contact ale persoanelor care au nevoie de ajutor. Mai mult decât atât, permite persoanele care vor să dea un ajutor să rămână anonime. Avem şi o pagină de Facebook.

Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul www.impartebucurie.ro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5