Noaptea europeană fără accidente

Zece bistriţeni prinşi băuţi la volan

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud au desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 20.00 – 04.00, o acţiune în sistem integrat pe linia prevenirii accidentelor rutiere pe fondul combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

"În urma verificărilor în trafic, au fost aplicate 75 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.760 lei, au fost ridicate 12 permise de conducere (10 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 1 pentru depăşirea limitei de viteză, 1 pentru neoprirea la semnalul poliţistului), a fost ridicat 1 certificat de înmatriculare şi constatate 4 infracţiuni, din care 3 de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, 183 de persoane au fost oprite în trafic şi testate cu aparatul etilotest", precizează inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ BN.

De altfel, acţiunea poliţiştilor rutieri s-a încadrat într-o campanie derulată la nivel european, încă din anul 1995. În a treia săptămână a lunii octombrie se desfăşoară evenimentul numit NOAPTEA EUROPEANĂ FĂRĂ ACCIDENTE. Acesta are drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. La acest eveniment sunt incluse peste 16 ţări, printre care, pentru a cincea oară şi România.

Bazele acestei acţiuni au fost puse ca urmare a unei observări atente a evoluţiei ascendente a numărului accidentelor din Europa, în care au fost implicaţi tinerii, pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Întrucât siguranţa rutieră constituie una dintre priorităţile Poliţiei Rutiere Române, acţiunile de impunere a legii sunt completate cu activităţi preventive în rândul conducătorilor de autovehicule, pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5