Zece persoane reţinute, pentru trafic de substanţe de tip etnobotanic

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic cu substanţe de tip etnobotanic. În urma a 22 de percheziţii domiciliare, au fost ridicate peste 1.300 de plicuri cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, sume de bani, aparate pentru cântărit şi mărunţit şi înscrisuri. Zece suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, anunţă Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au efectuat miercuri 22 de percheziţii domiciliare în Cluj-Napoca şi Bistriţa, la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de efectuare a unor operaţiuni, fără autorizaţie, cu substanţe cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.C.C.O. Maramureş, S.C.C.O. Sălaj, B.C.C.O. Tg. Mureş, inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj şi jandarmi de la I.J.J. Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Acţiunea a beneficiat de suportul informativ al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al S.R.I..

“În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate de la locuinţele suspecţilor, aproximativ 1.200 de plicuri cu substanţă vegetală de culoare verde oliv, 100 de plicuri cu substanţă albă pulverulentă, 35.000 de lei şi 10.000 de euro, aparate şi dispozitive pentru cântărit şi mărunţit, materiale pentru ambalat, precum şi diverse înscrisuri. În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi comercializat substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, cu preţuri cuprinse între 20-40 de lei/plic”, explică inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

În urma probatoriului administrat în cauză, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 10 dintre suspecţi, respectiv măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de un alt suspect. În cursul zilei de ieri, 4 iulie, suspecţii au fost prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, urmând ca instanţa de judecată să dispună măsurile legale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare fără autorizaţie de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5