Ziua porţilor deschise la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu

3 aprilie 2013. Zi plină la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu. Toată suflarea de la ,,Andrei”, de la elevi, la profesori a fost implicată în activităţi.

,,Oficiile de gazdă le-a făcut domnul director Teodor Oprea”, îmi spune Nicoleta Butuza, bibliotecara Colegiului Naţional ,,Andrei Mureşanu”. Prezenţa mea la eveniment se datorează Nicoletei Butuza şi profesoarei de limba şi literatura română Aurelia Hîruţa. Mi-au povestit despre acţiunea lor ,,Reporteri de liceu” şi m-au rugat să le fac o vizită la locul de muncă, la redacţia improvizată în Centrul de Documentare şi Informare al şcolii, să stau de vorbă cu elevii implicaţi în acţiune, mai corect să îi ascult sau să le răspund la întrebări.

În ultimul timp am evitat să mai particip la astfel de întâlniri, deoarece este destul de riscant să îţi asumi răspunderea să vorbeşti despre jurnalism şi jurnalişti, în condiţiile în care toată lumea se pricepe să facă presă. Nu cred în obiectivitatea presei...Orice om care stă, a stat în faţa unei camere de luat vederi se schimbă şi vrea să fie "altfel"... Dar, nu puteam spune NU unei invitaţii venite din partea unor profesori de la CN ,,Andrei Mureşanu”. Sunt absolventă de ,,Andrei Mureşanu”... Mi-am confirmat încă o dată că traiectoria fiecărei vieţi e o rezultantă a lucrurilor pe care le alegem şi a celor care sunt alese pentru noi. Nimeni nu ne-a dat, însă, un manual de instrucţiuni ca să putem gestiona ceea ce nu putem alege. A fost o întâlnire interesantă, benefică...am încercat să nu îi judec după modelele lor în jurnalism, am încercat să mă pun în locul lor şi încet lucrurile s-au legat...iar, dupa ceva vreme, am putut să respir adânc. Şi au început şi ei să înveţe să respire... Depinde, însă, de alegerile pe care fiecare dintre ei le va face în viață.

,,Reporteri de liceu a luat prin surprindere elevii clasei a XI-a D care s-au implicat în această acţiune, eveniment organizat în cadrul Zilei porţilor deschise. Elevii au adunat materiale, informaţii şi idei de la colegii lor în ideea formării unor opinii în calitate de viitori cetăţeni implicaţi în viaţa comunităţii. Rezultatul muncii lor va fi postat pe ziarul online al şcolii care poate fi accesat pe bistrita.reporterdeliceu.ro”, ne-a declarat prof. Aurelia Hîruţa.

Ziua porţilor deschise la CNAM, 3 aprilie 2013...reporterii de liceu au scris, iar cei curioşi au putut vizita:

* „Târg de carte”, coordonator prof. Camelia Toma; clasele a X-a F , a XI-a A, a XI-a E, a XII-a F

* „Interferenţe culturale româno-maghiare”, coordonatori prof. Manuela Cherecheş şi Brumărel Ciutan; clasele a X-a F, a X-a B şi a X-a H

* „Târg handmade”, coordantori dir. adj. Nicolae Grigore şi diriginţii claselor a IX-a G, a X-a D, a X-a I, a IX-a A, a XI-a F, a IX-a D, a X-a G şi a X-a E

* „Dans demonstrativ şi dans interactiv cu public”, echipa de majorete a CNAM, echipa de street-dance B-cult şi Clubul Floris.

* „Acţiune de informare şi demonstraţie” susţinută de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5