Clop cu păun pentru premier şi ministrul Transporturilor. Ce a scris Sorin Grindeanu în Cartea de Onoare a Năsăudului

În această dimineaţă, premierul României, Sorin Grindeanu, alături de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Ştefan Ioniţă - directorul Companiei Naţionale de Administrare a a Infrastructurii Rutiere s-au aflat în Năsăud. Aceştia au primit din partea primarului Mircea Romocea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, simbolul Ţării Năsăudului, clopul cu păun. 
 
În cartea de Onoare a Primăriei Năsăud, prim-ministrul a scris: „Vă mulţumesc pentru primirea extraordinară pe care mi-aţi făcut-o astăzi. Am ascultat foarte multe idei bune pe care le voi folosi. Îmi doresc ca acel complex sportiv multifuncţional să devină realitate. Vă mulţumesc”.
 
Împreună cu primarii din zona Năsăudului,  dar şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, premierul şi ministrul Transporturilor au dezbătut aspecte privind Legea salarizării unice în sistemul bugetar, impactul ei asupra mediului privat, despre legea achiziţiilor publice şi termenele impuse de aceasta, despre Legea educaţiei, care a fost modificată după anii 90 de 126 de ori. Nu au fost omise nici problemele legate de cadastru, ridicate de primar, precum şi cele legate de proprietăţile unităţilor administrativ-teritoriale din Parcul Naţional Munţii Rodnei. 
 
Pe agenda discuţiilor a fost şi problema forţei de muncă care pleacă în străinătate şi despre necesitatea găsirii unor pârghii pentru ca persoanele specializate şi nu numai să rămână în ţară. Un punct important atins a fost tema infrastructurii rutiere, cei prezenţi depunând un memoriu premierului pentru reabilitarea drumurilor naţionale 17C şi  17 D.
 
Descentralizarea, absorbţia fondurilor europene au constituit teme ale dezbaterilor de la Năsăud, primarii, în calitate de ordonatori principali de credite şi membri în echipa de proiect cerând găsirea unor posibilităţi de a fi remuneraţi, la fel ca şi la ceilalţi funcţionari.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]