Corala “Andrei Mureşanu” a înaripat suflete la mănăstirea Salva

Leontina Burza

S-a urcat duminică pe coama dealului Migii din Salva corala “Andrei Mureşanu”, pentru a ajunge la mănăstirea cu hramul Izvorul Tămăduirii, un loc plin de frumuseţe şi linişte din vecinătatea pădurii Dumbrava. Aici, Corala a dat răspunsurile la Sf. Liturghie, slujbă oficiată de părintele Siluan de la Mănăstirea Nicula.
În concertul pe care l-au susţinut, coriştii au avut plăcerea de a-şi prezenta în primă audiţie două cântări religioase, adevarate bijuterii muzicale ortodoxe, care au fost savurate de credincioşi, după cum a sunat exprimarea unuia dintre ei: “Ascultând aceste cântări îţi hrăneşti sufletul cu har şi îl vindeci de toate relele.” Calitățile acustice excelente de care se bucură biserica au permis glasurilor să se înalţe şi să se răspândească cu multă acurateţe, pentru a mîngâia sufletele enoriaşilor.
Intâlnirea coriştilor cu măicuţele şi părintele Siluan a produs o reală bucurie si un sentiment de mare sărbătoare pentru toţi. Atât părintele Siluan, cât şi maica stareţă Stavrofora Emanuela Moisa au considerat această zi de duminică o continuare a sărbătorii Învierii, pe care au petrecut-o împreună cu membrii Coralei şi credincioşii prezenti.
Părintele Siluan si maica stareţă Emanuela au formulat aprecieri şi mulţumiri pe care le-au adresat d-lui prof. dirijor arhidiacon Cornel Pop, pentru reuşita prestaţiei, pentru frumuseţea cântărilor bine alese. Precum spune Sfântul Ioan Gură de Aur “Nimic nu reuşeşte să înalţe într-atât sufletul, să-l înaripeze, să-l ridice deasupra pământului, să-l desfacă de legăturile timpului …. ca o cântare inspirată.”
Au pornit spre casă cu dorinţa de a reveni la al doilea hram, cel al bisericii de lemn – acum cu rol de paraclis, al Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, răspunzând invitaţiei formulate de maica stareţă Emanuela.
În armonia sunetelor melodioase produse de clopotele mănăstirii, corala “Andrei Mureşanu” s-a desprins de aceste minunate locuri cu sufletele încărcate de bucuria unei zile binecuvântate.
Mulţumiri d-lui prof. dr. Dorel Cozma, directorul Centrului Cultural Municipal Bistriţa pentru că a prilejuit momente minunate, încărcate de înalte trăiri duhovniceşti, la Mănăstirea Salva.

Comentarii

06/05/15 14:06

Am trait impreuna cu credinciosii veniti in numar la manastire, o mare sarbatoare sufleteasca ascultand acest minunat cor de la Bistrita dirijat de mai vechiul nostru prieten domnul Cornel Pop.Va felicitam si va dorim sa ne incantati si cu alte ocazii cu frumoasele voastre cantari.Dumnezeu sa va dea sanatate si har in tot ce faceti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5