Daniel Suciu: Să ne spună domnul Ioan Turc care este formula prin care municipiul Bistriţa primeşte 0 lei de la bugetul de stat

             Deputatul Daniel Suciu a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care liberalii s-au plâns de repartiţiile bugetare făcute de Consiliul Judeţean, în condiţiile în care municipiul Bistriţa primeşte 0 lei de la bugetul de stat, iar Năsăudul şi Becleanul, la un loc, de aproape două ori mai puţin decât Sângeorz Băi.

          „Am văzut o conferinţă de presă la care au participat patru mucenici. Unul dintre ei se lăuda că a fost coleg de an cu ministrul Dezvolării Regionale, „celebrul domn grindă”, celălalt este un primar din judeţul Bistriţa-Năsăud dublu trimis în judecată, celălalt este consilierul primarului trimis în judecată, iar celălalt este însuşi preşedintele PNl B-N, bugetar de lux. (...) Mă mir foarte tare cum şi-au asumat să vină în faţa presei şi să dea din umeri vizavi de alocarea bugetului pe 2020. Mă mir că au îndrăznit să ridice problema alocărilor de la Consiliul Judeţean. Chiar mă mir că au avut această îndrăzneală, în condiţiile în care, domnule Nelu Turc, pentru prima dată în cei 30 de ani, formula magică pe care PNL a găsit-o de alocare a fondurilor dă municipiului Bistriţa 0 lei.

          Îl somez pe potenţialul candidat la Primăria Bistriţa, ca împreună cu ministrul Câţu, cu noul director de la Finanţe, cu Sorin Hangan, Diana Morar, cu Ioan Peteleu, să vină să ne prezinte minunata formulă bazată pe ştiinţă şi pe calcule financiar-bugetare prin care Bistriţa, pentru prima dată în istorie, primeşte 0 lei de la bugetul de stat”, a declarat Daniel Suciu.

          Parlamentarul bistriţean s-a referit şi la alocările făcute în cele trei oraşe ale judeţului. „Să ne explice toţi finanţiştii liberali cum şi care este formula prin care trei oraşe cu aceeaşi suprafaţă, populaţie, au alocări atât de diferite. Foarte bine că Sângeorz Băi primeşte 7,2 milioane lei, dar cum de un oraş primeşte aproape dublu faţă de celelalte două la un loc şi municipiul Bistriţa 0. Dacă domnul Turc avea vise că se pricepe la administraţie şi doreşte să fie primarul municipiului Bistriţa, vreau să iasă pe stradă şi să le spună bistriţenilor lui dragi de ce merită 0 lei, în condiţiile în care mare parte din activitatea economică se desfăşoară în municipiul Bistriţa”, a declarat deputatul Suciu.

          Deputatul Suciu a prezentat şi o situaţie a alocărilor financiare făcute atât de Guvernul PSD, cât şi de Guvernul Orban. Astfel, în octombrie, Guvernul PSD a făcut alocări de 259,17 milioane lei pentru comunele şi oraşele judeţului,  prin HG 752/2019. Din această sumă, primăriile PSD au primit 42%, în timp ce primarii PNL şi ALDE au beneficiat de 19% din sumă. În schimb, prin HG 971/2019, Guvernul PNL a alocat 46 milioane lei judeţului nostru, din care 35% au mers către localităţi aşa-zis PSD, în timp ce 65%  din sume au fost direcţionate spre PNL şi ALDE. Mai mult, în 23 decembrie, din cele 29 milioane lei repartizate de Guvern, 13% din bani au mers către primării PSD, iar 87% către PNL + ALDE + UDMR.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5