De luni, bistriţenii vor putea comunica cu Primăria Bistriţa mai direct, prin aplicaţia City Health

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că bistriţenii vor putea interacționa cu Primăria prin intermediul aplicaţiei City Health. 

          „Aşa cum am promis în campania electorală, şi anume faptul că până la sfârşitul anului voi pune la dispoziţia bistriţenilor un instrument digital pentru a comunica mai bine, noi ca Primărie, facem acest lucru. De luni, din 7 decembrie, punem la dispoziţia cetăţenilor o platformă digitală prin care aceştia vor fi consultaţi cu privire la toate proiectele pe care Primăria Bistriţa le va derula în domenii culturale, sociale, educaţionale sau de orice altă natură. Această aplicaţie are deja un istoric, este folosită în oraşe importante din ţară, amintesc Cluj-Napoca, Baia Mare, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Piteşti”, a declarat primarul Ioan Turc, care i-a avut alături pe viceprimarul Sorin Hangan şi consilierii locali Florin Urâte şi Ioan Peteleu.

          Potrivit primarului Turc, această platformă digitală pune la dispoziţia utilizatorilor trei module, şi anume consultarea publică a cetăţenilor (fiecare cetăţean căruia îi pasă de ceea ce se întâmplă în comunitate va putea să se exprime, va putea răspunde la sondaje iniţiate de Primărie etc.), bugetarea participativă (o parte din bugetul local va merge către cetăţeni, în sensul că oamenii vor spune ce proiecte sunt importante pentru oraş, iar în urma votului se va stabili un clasament şi în limita unei sume, proiectele vor prinde viaţă) şi raportarea problemelor în timp real.

          Bistriţenii care-şi vor descărca aplicaţia se vor putea înregistra cu adresa de email sau cu contul de facebook, iar după selectarea municipiului Bistriţa, ca localitate de reşedinţă, va putea transmite mesaje instant legate de problemele din oraş. Un grup de lucru din Primărie va prelua sesizările şi va răspunde persoanei, fără a fi nevoie de înştiinţări prin poştă sau deplasarea cetăţeanului la Primărie.

          „Intenţionăm ca de luni, comunicarea dintre Primărie şi cetăţeni să se facă mai bine, folosind inclusiv această platformă digitală şi sper că oamenii vor gusta această ofertă pe care o facem. Cred că vor interacţiona cu noi, bineînţeles că e nevoie de timp pentru ca amplitudinea relaţiilor pe o platformă digitală să ajungă la nivel pe care ni-l dorim. Important este că îi dăm drumul, că avem această deschidere şi important este că în comunitatea bistriţeană există foarte mulţi oameni care aşteaptă această platformă şi vor răspunde favorabil”, a menţionat primarul Ioan Turc.

          De exemplu, o primă temă care va fi supusă consultării publice va fi cea care vizează Centrul Intermodal cu finanţare europeană, bistriţenii urmând să se exprime prin vot după ce vor avea o prezentare clară a proiectului. Fiind vorba de un sondaj, foarte probabil câteva sute de voturi vor fi decisive pentru soarta acestei investiţii. Ioan Turc a ţinut să precizeze  foarte clar că această aplicaţie va fi folosită strict administrativ, nu va fi un instrument politic.

          În context, primarul Bistriţei a anunţat că digitalizarea şi informatizarea rămâne o prioritate pentru municipalitate. De altfel, se lucrează la un nou site al Primăriei Bistriţa, care ar urma să fie lansat până la 1 martie 2021, care va fi mult mai complex, viabil, pentru ca bistriţenii să poată interacţiona mai uşor cu instituţia. De asemenea, serviciile din Primărie, acţiunile şi activităţile vor trece printr-un proces de digitalizare.

          Consilierul local Ioan Peteleu a prezentat câteva aspecte tehnice ale aplicaţiei, concluzionând că este un instrument foarte util de comunicare bidirecţională între administraţie şi cetăţeni.     

Comentarii

04/12/20 12:58
cititor

Da de ce musai pe telefoanele mobile ? Mai lasati-ne cu telefoanele ca deja numai ca nu ne stergem la c*r cu ele, in rest trebuie de toate sa facem cu telefonul... !
Construiti-va eficient siteul primariei , unde sa faca cetatenii sesizari si asigurati-va ca cineva le va citi... Daca oamenii vad ca fac sesizari si nimeni nu le citeste ... efectiv nu va vor mai face nici un comentariu si nici sesizare... asa... aiurea .
Ne-ati inebunit cu telefoanele mobile...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5