La hramul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului

Două hirotonii săvârşite de Mitropolitul Andrei: întru preot, a părintelui Adrian Datu, noul paroh la Șieu Sfântu, cu filia Caila, şi întru ierodiacon a monahului Mina, viețuitor al mănăstirii Parva-Rebra

Mii de credincioși bistrițeni, dar și din alte zone, și-au îndreptat joi pașii spre Mănăstirea cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, pe altarul de vară situat în curtea așezământului monahal. Din sobor au făcut parte peste 30 de preoți, în frunte cu exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopie, arhim. Dumitru Cobzaru și protopopul de Năsăud, părintele Ioan Dâmbu.
În cuvântul de învățătură, părintele mitropolit a vorbit despre credința mărturisitoare a celor doi Apostoli, care este pildă pentru creștinii de azi. De asemenea, ierarhul a arătat că astăzi nu se cere mărturisirea credinței până la jerfirea vieții, asemeni Apostolilor, ci prin cuvânt și faptă.
În cadrul slujbei ierarhul a săvârțit două hirotonii, întru ierodiacon a monahului Mina, viețuitor al mănăstirii, și întru preot, a părintelui Adrian Datu, noul paroh la Șieu Sfântu, cu filia Caila. De asemenea, majoritatea credincioșilor au venit la hramul mănăstirii năsăudene în costume populare și mulți dintre ei s-au spovedit și împărtășit. Între pelerinii veniți la hramul mănăstirii Rebra-Parva s-a numărat și un grup de tineri din Cernăuți, aflați în această perioadă în tabără la centrul de tineret „Preot Profesor Ioan Bunea” de la Sângeorz Băi.
“Este o tradiție pentru oamenii din județul nostru, ca în fiecare an de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, să ne rugăm împreună la Mănăstirea Rebra-Parva, cea care poartă numele Sfinților Apostoli. Chiar dacă condițiile meteo nu au fost cele mai prielnice, sute de credincioși s-au rugat Bunului Dumnezeu într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Ardealul nostru drag” este mesajul transmis de preşedintele Consiliului Judeţean, radu Moldovan, prezent la sărbătoare.
Mănăstirea de călugări „Sfinții Apostoli Petru si Pavel” din Țara Năsăudului a fost întemeiată în 1993, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Un an mai târziu a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, locaș de rugăciune ce a fost finalizat și sfințit în 2009. În prezent, în mănăstirea de la Rebra-Parva viețuiesc 10 monahi, în frunte cu părintele stareț Chiril Zăgrean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5