Elită: Joia Tematică la Seara Viselor

Întâlnirile de seară ale Clubului Internaţional Transilvania continuă!

De la inaugurarea Clubului, 28 octombrie 2011, săptămână de săptămână, tinerii şi vârstnicii cercului România Nouă sunt invitaţi la evenimentele organizaţiei. Mai întâi „Seara Viselor”, în fiecare joi seara, apoi „Marţea Gândirii Creştine”, marţi seara în Postul Crăciunului 2011, ca acum, să facem cunoştinţă cu „Joia Tematică”. O seară dedicată elitelor din diferite domenii: pictură, economie, istorie, muzică, teatru, poezie, spaţiu public, etc. Un eveniment ce se încadrează oarecum în atmosfera „Serii Viselor” voind a aduce exemple de urmat pentru tinerii ce sunt în căutarea şi construirea unui ideal.

Primele trei conferinţe îi au ca şi protagonişti pe Augustin Ghebaru, Aurelian Mihai şi George Liviu Teleoacă.

Cel dintâi, Augustin Ghebaru, este artistul român cel mai cunoscut din Diasporă, lucrările sale fiind expuse în mai multe colţuri ale Europei şi în special în Spania, unde este stabilit împreună cu familia sa. Cu un mare talent şi o activitate extinsă în pictură, sculptură, fotografie, creaţie vestimentară, design interior, artă religioasă, etc. creatorul multifaţetic este la cea dintâi întâlnire cu publicul bistriţean. Tema de dezbatere pe care o prezintă Arta românească în Diasporă este actuală având în vedere faptul, că odată cu exodul românilor din ultimii 10 ani în Occident, întâlnim şi artişti români care au reuşit prin creaţia lor să internaţionalizeze arta românească şi să aducă inclusiv în România un nou suflu artistic european. Conferinţa va fi prezidată de către domnul profesor Macedon Retegan, artist şi inspector şcolar de specialitate la ISJBN.

A doua conferinţă, Criza creditelor şi Românii din Diasporă îl aduce în ţară pe analistul economic Aurelian Mihai, cunoscut în domeniul bancar spaniol, fost consilier economic la Banca Naţională a Spaniei, departamentul CECA, la cea mai importantă bancă economică spaniolă BBVA, etc. Domnia sa vine în faţa publicului bistriţean cu o temă deosebit de actuală în contextul crizei economine europene, dezvoltând în expunerea sa unele piste macro şi microeconomice pentru ieşirea din criză.

Cea dea treia conferinţă ne aduce în tărâmul istoriei: Semnificaţia Dragonului Dacic, fiind invitat cercetătorul George Liviu Teleoacă din Bucureşti. Respectivul om de ştiinţă este cunoscut împătimiţilor de semiotică, filosofie a limbajului, hermineutică şi analiză istorică fiind autorul a mai multor studii de specialitate. Va fi prezentat publicului bistriţean de către Pr. Nicolae Feier asidu investigator în acelaşi domeniu.

În luna februarie vor fi programate alte trei conferinţe, cea din urmă fiind susţinută pe 23 februarie de către maestrul emerit al cântului clasic, Marian Marius Truiculescu, care va prezenta ediţia a doua, revizuită şi adăugită a tratatului său: Cântul Vocal Profesionist.

Joi Tematică se va finaliza aşadar în februarie odată cu începerea Postului Mare, când bistriţenii vor fi invitaţi din nou la ciclul de conferinţe religioase Marţea Gândirii Creştine.

Prof. Florin I. Bojor

Secretar Clubul Internaţional Transilvania

Comentarii

19/01/12 16:14
Vizitator

Lasa-neeeeeeeeeeeeeee, Bojoruleeeeeeeeeeeeeee, cu tot cu partidul tau. Hai sictir!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5