În formula actuală, Gloria Progresul Bistriţa nu va putea beneficia de fonduri nerambursabile de la Primăria Bistriţa

Gloria Progresul Bistriţa, în actuala formă de organizare juzridică, nu este eligibilă în Programul de finanţări nerambursabile finanţate de la bugetul local, derulat de Primăria Bistriţa. Asta după ce în Ghidul solicitantului, „la capitolul 4, paragraf 4, litera d, sunt excluse de la finanţare solicitanţi care fac obiectul unor proceduri de dizolvare sau lichidare sau sunt constituite ca urmare a divizării unei asociaţii/fundaţii aflată în procedură de dizolvare sau de lichidare”, a anunţat primarul Ovidiu Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

În această formulă, Gloria Progresul – care este rezultata divizării din fosta Glorie aflată în insolvenţă  - nu poate să beneficieze de finanţare.

Am avut ieri (n.n. – marţi) o discuţie cu dl. preşedinte Stanciu, eu i-am explicat ceea ce tot explic de 3 ani de zile, că atâta timp cât există probleme de ordin juridic care pot să pericliteze libertatea mea şi a celor din Primărie din cauza încălcării legii, nu o să obţină finanţare şi să schimbe, să încerce să găsească formule care să aducă poziţia de finanţare legală. Nu ştiu, este centrul de copii, dacă este  separat, vom vedea cu se o să vină. Dânsul a fost foarte supărat pe problema asta, pentru că se bazau pe aceşti bani.

Noi, nici în 2013, nici în 2014, cu toate că am avut bani puşi în rezervă, nu am reuşit să finanţăm Gloria, din cauza problemelor de legalitate. Îmi pare rău că cineva de acolo nu s-a sesizat să ia nişte măsuri clare, limpezi, să statueze legalitatea şi să nu ne ascundem după degete, încercând să spunem finanţăm că poate nu ne vede Curtea de Conturi. Acum ne vede”, a motivat edilul municipiului Bistriţa.

Primarul Creţu a adăugat că în acordarea acestor finanţări nerambursabile, pe lângă prevederile Legii 350/2005, trebuie luate în considerarea şi Codul Fiscal, inclusiv Codul Penal.

„După cum puteţi constata, în foarte multe primării din România există probleme deosebite de natură penală şi inclusiv angajaţii care semnează respectivele documente sunt pasibili de pedepsele corespunzătoare, nu numai primarii din Ploieşti sau din altă parte.

Am purtat nenumărate dicuţii referitoare la acest lucru, la insolvenţă, la modul în care tratăm lucrurile astea.

Mi-a spus şi dl. preşedinte Stanciu că dânsul ca jurist nu vede lucrurile în felul ăsta. Pentru mine nu este niciun fel de supărare, poate să ne dea în judecată, ne judecăm. Dacă am o sentinţă care îmi spune negru pe alb că poţi finanţa, sunt bucuros să o aplic de mâine. Aia însemană că mă scuteşte pe mine de orice răspundere ulterioră. Nu mai poate veni Curtea de Conturi să îmi spună „domnule, eu interpretez insolvenţa ca în curs de... sau în stare de...”. De aceea, a fost cerut la solicitarea jurisştilor şi a economiştilor cu care am discutat acel paragraf,

Nimeni nu îşi pune pielea la bătaie. Poţi să rişti să îţi pierzi portmoneul, cartea de credit, dar libertatea pentru astfel de lucruri nu cred că găsiţi pe cineva”, a menţionat Ovidiu Creţu.

Acesta a punctat faptul că, dacă sumele alocate pentru sportul de performanţă nu vor putea fi contactate în această sesiune, odată prinse în Programul finanţărilor nerambursabile, ar putea fi dare într-o sesiune din vară sau toamnă, „când vor exista cluburi care pot să absoarbă legal banii respectivi”. Asta fie că e Gloria Progresul, fie CSM Bistriţa, pentru ultimul fiind nevoie de precizări de la Ministerul Sportului via Ministerului Finanţelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5