Gabriela Montoiu şi Diana Morar, alături de doamnele din PNL BN, în port tradiţional la întâlnirea cu Alina Gorghiu

15 doamne din PNL Bistriţa-Năsăud au fost prezente la Oradea la o întâlnire cu copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. Cei doi copreşedinţi ai Organizaţiei de Femei a Partidului Naţional Bistriţa-Năsăud – Gabriela Montoiu şi Diana Morar – alături de consilierul judeţean Monica Săsărman, copreşedintele PNL Bistriţa Mioara Seica, dar şi doamne care candidează în 2016 pe listele de consilieri locali şi doamne din Biroul Permanent Judeţean, au participat la întâlnirea cu colegele din 12 judeţe din nord-vestul ţării, în prezenţa celor doi copreşedinţi ai OF PNL – Cristina Trăilă şi Lucia Varga.
Este o tradiţie ca la aceste întâlniri doamnele să poarte ia românească, bistriţencele fiind mândre în portul de pe Valea Someşului. Mai mult, şi Alina Gorghiu a primit o ţinut[ de pe Valea Sălăuţei, creaţie a meşterului Mihaela Poll, fiica Luciei Todoran.
“Întâlnirea a confirmat din nou identitatea noastră națională în spiritul tradiției şi valorilor românești autentice. Am ales ca alături de colegele mele sa reprezentam un dram din măiestria si istoricul hainei populare din zona noastră, in cadrul întâlnirii femeilor liberale de la Oradea. Cu siguranța am in jurul meu ambasadori care stiu sa poarte si sa promoveze haina populara in cel mai talentat mod posibil. Sunt românca si întotdeauna voi afirma cu cea mai mare convingere ca straiul popular românesc are o personalitate autentica. Doamnelor liberale le urez succes si inteligenta de a excela in proiectele pe care si le-au propus. Nu am nicio emoție legată de puterea lor de munca, diplomația si personalitatea de care vor da dovada” declară copreşedintele OF PNL BN, consilierul judeţean Gabriela Montoiu.
Având în centrul dezbaterilor reprezentarea femeilor în politică, inclusiv pe listele viitoarelor alegeri, conform statisticilor femeile reprezentând jumătate din populaţia ţării, s-a pus problema unei prezenţe echilibrate, cerându-se aplicarea unei cote de 30%, după cum spune avocatul Diana Morar.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]