HENIU PRUNDU BÂRGĂULUI A DEVENIT NOUL LIDER AL LIGII A IV-A.

Echipa Heniu din Prundu Bârgăului, care a sărbătorit în 2008, şapte decenii de la prima atestare documentară a fotbalului bârgăuan, s-a refăcut în acest nou campionat de fotbal, prin înregimentarea unor noi jucători tineri şi a lui Ion Nicolae, fost jucător al Gloriei Bistriţa, ca antrenor, ajutat de secundul Călin Svoboda, vechi jucător de bază al clubului sportiv de la poalele Heniului. Echipa de juniori are în componenţă copii din Prundu Bârgăului şi comunele învecinate, care se vor antrena de către Sergiu Luncaşu, un alt jucător al clubului Heniu, avându-se în vedere şi formarea unei echipe de juniori II.

Susţinută de Consiliul Local al comunei, Conducerea clubului Heniu, a înaintat un proiect care prevede reabilitarea şi modernizarea bazei sportive, al cărui studiu de fezabilitate a fost prezentat luna trecută la Bucureşti, de primarul prundean Ilie Avram, urmând a se aştepta avizul favorabil din partea Guvernului României, pentru a se demara aceste lucrări.

Proiectul prevede înlocuirea gazonului şi a instalaţiilor de irigare, înoirea vestiarelor şi grupurilor sanitare, modernizarea tribunei oficiale şi a întregului stadion din Prundu Bârgăului. Dacă se vor demara aceste lucrări de modernizare, echipa va juca la Livezile sau la Orheiu Bistriţei, obiectivul acestui campionat fiind mai modest, în privinţa titlului, dorindu-se situarea în primele 5 locuri ale clasamentului, urmărind, în primul rând, dezvoltarea sănătoasă a sportului.

Cu toate acestea, după primele trei etape, ale campionatului 2008-2009, echipa Heniu a reuşit să ajungă în fotoliul de lider al Ligii a IV-a de fotbal. Rezultatele jocurilor de până acum sunt următoarele: Spicul Salva–Heniu 2-2 (0-1), în etapa I-a, Heniu-Voinţa Mărişelu 3-1 (0-1), etapa II-a şi Heniu-Minerul Rodna 2-0 (0-0), în etapa III-a.

2-0 (0-0)

UN MECI DINAMIC ŞI ATRACTIV

Jocul primei reprize a fost, relativ, echilibrat deşi lupta a fost încinsă, încă de la început, între două echipe dornice de victorie, dar tabela de marcaj a rămas albă.

Hotărâtă să câştige, echipa locală şi-a dezlănţuit toate forţele, în repriza secundă, înscriind două frumoase goluri, prin fraţii Halostă. Primul gol a fost înscris de Sergiu, în min.48, când bârgăuanii asaltează din toate puterile poarta minerilor, care nu mai rezistă atacurilor. Cel de al doilea gol al gazdelor este înscris, fără drept de apel, de Liviu, dintr-un penalti corect acordat de arbitrul central.

Jocul reprizei secunde, ca de altfel întregul meci, a fost extrem de dinamic, rodnenii nu s-au lăsat mai prejos, atacând în mai multe rânduri şi punând în real pericol poarta bârgăuanilor, apărată cu vrednicie de portarul Horaţiu. Echipa mai bună a fost însă cea care şi-a meritat victoria.

Meciul a fost corect arbitrat de centralul Gabriel Gotea, ajutat la margine de Mihai Marica şi Mircea Roşca, sub observarea atentă a lui Horaţiu Pârţu.

Jocul a beneficiat de un timp foarte bun pentru fotbal fiind asistat de aproape 200 spectatori foarte cuminţi, prezent fiind şi primarul comunei, Ilie Avram, cu familia.

După cea de a treia etapă, pe primul loc, în clasament, a urcat echipa Heniu, din Prundu Bargaului, cu 7 puncte, secondată de echipele din: Năsăud, Jelna, Livezile şi Maieru, cu câte 6 puncte fiecare, urmate la rândul lor de Uriu, cu 5 puncte, Cetate, Telciu, Salva şi Lechinţa, cu câte 4 puncte, Rebrişoara şi Mărişelu cu câte 3 puncte, Rodna, 1 punct şi Rebra cu 0 puncte. Dar până acum s-au consumat doar trei etape, când echipele abia s-au rodat iar rezultatele viitoare sunt greu de încadrat într-un virtual clasament al câştigătorilor.

Dorim, în continuare, succes tuturor echipelor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5