Indemnizaţia de creştere a copilului. 15 bistriţeni trimişi în judecată pentru înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals

         Procurorii bistriţeni au dispus trimiterea în judecată a 15 persoane, dintre care 12 bărbaţi şi 3 femei, pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals, potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

În fapt, aceştia au prezentat acte necorespunzătoare adevărului la mai multe primării de pe raza judeţului pe baza cărora soţiile lor, o fiică sau chiar persoanele în cauză au obţinut diverse sume cu titlu de indemnizaţie de creştere a copilului, sume ce variază între 4.800 lei  şi 19.800 lei. În unele cazuri este vorba de tentativă la infracţiunea de înşelăciune, intervenind împăcarea părţilor.

         Din cele 15 persoane, 5 au depus actele la Primăria Nuşeni, 4 la Primăria Târlişua, 2 – Chiochiş şi câte una la Negrileşti, Spermezeu, Braniştea şi Beclean.

         Altfel, unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul nostru au fost soluţionate, în luna aprilie, 484 cauze penale, fiind dispusă trimiterea în judecată, prin rechizitorii sau acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, a 80 de inculpaţi. Potrivit sursei citate, cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra vieţii, contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale în care se încalcă normele legale de circulaţie pe drumurile publice. Au fost dispuse soluţii de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renunţare la urmărire penală, în 426 de cauze, faţă de 374 făptuitori/suspecţi/inculpaţi, menţionează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.    

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]