Ioan Turc: M-am întâlnit cu cetățenii din Slătinița, un cartier al Bistriței rămas în Evul Mediu

M-am întâlnit și cu cetățenii din Slătinița, un cartier al Bistriței rămas în Evul Mediu, care nu are, practic, nicio legătură cu noțiunea de urbanism.

Oamenii de aici nu au apă, fiind nevoiți să o care de la distanță cu bidoane, pentru a se putea spăla sau pentru a-și adăpa animalele. Cei care au fântâni sunt adesea la mâna Primăriei, deoarece nivelul apei e foarte scăzut în perioadele cu ploi puține, iar cisterna cu care completează deficitul de apă îi costă 60 de lei.

Sătui de eternele minciuni ale vechilor administrații privind aducțiunea de apă și canalizarea, localnicii și-au mai exprimat o doleanță. Au mare nevoie de un punct sanitar, cu un asistent medical permanent care să asigure tratamente de bază și un medic care să aibă și Slătinița în program, oferind consultații medicale.

Le-am promis că situația se va rezolva cât de repede, odată cu schimbarea administrației PSD care de 12 ani îi ignoră, deși le preia taxe și impozite ca orășeni.

Și la Slătinița #SePoate!

Ioan Turc,

candidatul alianţei PNL-USR-PLUS pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa

Comentarii

27/08/20 09:00
cititor

Si cartierul de pe strada Agronomului din Unirea ( zona fostei Avicola Unirea ) , alaturi de inca altele ( vechi de cand este Bistrita ) sunt tot ca-n " Evul Mediu " ... domnu' Nelutzu ! Fara apa curenta, fara gaz, fara canalizare, fara iluminat public... atata ca fiind traseu de autobuz local, strada este totusi asfaltata curent , in rest ... CIUCIU ... DOMNULE VIITOR PRIMAR !
Toti, in campaniile electorale ne vizitati si ne promiteti marea cu sarea si daca Consiliul Local nu este din " gasca " Dvs... CIUCIU ... ca nu puteti face absolut NIMIC !

27/08/20 12:19
Radu

Mentinerea intr-o stare de inapoiere a localitatilor componente de pe raza Bistriței a fost o actiune deliberată a primarului Cretu, care a ajuns la butoanele administrative ale municipiului in anul 2008, imediat după aderarea României la UE, cu avantajele oferite de accesarea de fonduri europene pentru dezvoltare.
Cu toate astea Slătinița, un cartier al Bistriței Europene nu a beneficiat de niciunul din compomponentele de bază ale civilizatiei, din cauza acestui primar cu un comportament vătaf pe propria mosie.
Spre exemplu, in urmă cu cativa ani Cretu, le explica locuitorilor din Slătiniţa că pentru introducerea apei potabile in localitatea lor, dacă investiţia respectivă s-ar face cu banii colectaţi din impozitele şi taxele platite de ei, ar fi nevoie de vreo 50 de ani pentru a se strânge suma necesară. Si nu-i prima data când Creţu face asemenea afirmatii care-i trădează mentalitatea de vătaf. Cretu a avut acelasi gen de argumentatie si in legatura cu nevoia construirii unui pod in localitatea Ghinda: „dacă s-ar aduna timp de 20 de ani bani din impozitele plătite de cei din Ghinda nu ar ajunge ca să li se facă un pod”, ceea ce demonstreaza ca omul are aceasta mentalitate si nu a inteles niciodata rolul administratiei in dezvoltarea armonioasa a tuturor localitătilor componente ale unui oras.
Revenind la Slătiniţa, mai e putin până la deschiderea anului scolar in conditii speciale generate de pandemia COVID-19, iar scoala de aici e fără apă curentă și cu grupurile sanitare in curte, ca în Evul Mediu.
Vezi:http://sparknews.ro/2019/08/29/toaleta-din-lemn-in-curtea-unei-scoli-din...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5