Doris Rai: Slătinița, cartierul uitat de administrația bistrițeană

Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița, s-a întâlnit cu locuitorii din Slătinița. Aceasta a rămas dezamăgită de faptul că localitatea nu s-a dezvoltat. Doris Rai a vizitat locul unde în urmă cu mai bine de 100 de ani se aflau bazinele cu apă sărată pentru care Slătinița era recunoscută. Candidata independentă propune reconstrucția acestor bazine, dar și crearea unei grădini terapeutice.
Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița, a avut o întâlnire cu oamenii din Slătinița care și-au spus of-ul. Nu mai e nici un secret că în Slătinița nu există apă potabilă și nici canalizare. Trist este faptul că nu vorbim despre un sat sau o comună, ci despre un cartier al Bistriței, uitat de autorități.
„În momentul în care am ajuns pentru prima dată, după mult timp, în Slătinița am fost surprinsă în mod negativ că nimic nu s-a schimbat. Parcă a rămas undeva rămasă în timp”, mărturisește Doris Rai.
Candidata independentă spune că și-a dorit să ajungă în Slătinița, în locul în care cu mai bine de 100 de ani în urmă, oamenii mergeau la tratament la băile sărate.
„Mi-am dorit foarte mult să ajung până la locul unde acum 105 ani era acea mică stațiune cu apă sărată pentru că pentru asta era cunoscută la vremea respectivă localitatea Slătinița. De fapt, de aici îi vine și numele – de la slatină. Acolo este un râu sărat în jurul căruia la un moment dat erau două bazine, atracție atât pentru cei din jurul localității, cât și pentru cei care veneau la Slătinița pentru tratament, pentru sănătate. La vremea respectivă erau mulți oameni care mergeau acolo. Era inclusiv un restaurant acolo. Toate datele sunt din istoria Bistriței”, spune Rai.
Candidata independentă își dorește să reconstruiască complexul din Slătinița cu ajutorul fondurilor europene.
„Putem readuce la Slătinița ceea ce era odată cu proiecte europene. Administrație implicată. Oamenii de acolo abia așteaptă să vină cineva și să le ofere oportunități. Apa și canalizarea sunt deja aprobate, sper să beneficieze de ele într-un timp cât mai scurt. Trebuie găsite soluții pentru a dezvolta zona care e una de vis. Este o zonă încă neatinsă. În tot răul e și un bine. Casele pot fi transformate în mici pensiuni și atunci toată lumea va avea posibilitatea să închirieze o cameră”, declară Rai.
Pe lângă acest proiect, tot cu ajutorul fondurilor europene, candidata independentă își propune să dezvolte o grădină terapeutică cu lavandă și alte plante medicinale.

„Printr-un proiect cu finanțare europeană, Primăria Bistrița poate amenaja la Slătinița o grădină terapeutică care să servească și ca centru de incluziune pentru persoane cu dizabilități, oferind terapii ocupaționale prin îngrijirea plantelor, tot mai căutate. Totodată, din veniturile obținute centrul de incluziune se poate autosusține și chiar plăti salarii persoanelor cu dizabilități care sunt dispuse să lucreze aici permanent sau sezonier”, susține Doris Rai.

Doris Rai spune că localnicii sunt tot mai nemulţumiţi de faptul că plătesc taxe ca şi la oraş, dar trăiesc ca la ţară, iar dacă va fi aleasă în funcția de primar va propune Consiliului Local spre aprobare o hotărâre prin care taxele și impozitele plătite de oamenii din Slătinița să fie reduse substanțial până în momentul în care locuitorii vor beneficia de toate utilitățile.

Articol electoral comandat de Doris Gabriela Rai – candidat independent, executat de SC Răsunetul Media SRL, portal www.rasunetul.ro, CUI mandatar financiar: 24200799

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5