Ionel Tompa acuză PNL de “aroganţă provincialistă” şi racolări de candidaţi

Preşedintele de onoare al Partidului Conservator Bistriţa-Năsăud, Ionel Tompa, reclamă “aroganţa provincialistă” nejustificată a partenerilor din USL, în special din partea PNL BN, pe care îi acuză chiar şi de intenţia de a racola membri de partid.

“Şi în Bistriţa-Năsăud apare o anumită aroganţă nejustificată din partea unora dintre partenerii noştri, în special PNL. PNL nu are dreptul nici prin preşedintele său, nici prin altcineva să-şi aroge şi statutul de preşedinte al Partidului Conservator. PC are conducere proprie, are reprezentare proprie, conform protocolului are membri în comisia paritară care ar trebui să se consulte, or consultări de acest gen au fost numai de două ori, şi atunci cu declaraţii de principii”, a declarat Tompa, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a ţinut să menţioneze că raporturile din cadrul ACD, PNL-PC, sunt altele, iar orice mesaj trebuie să fie rezultatul unui consens. “Nu mai este nevoie de noi, nicio problemă. Mai ştiu un partid mare care nu a mai avut nevoie de noi şi le-a lipsit vreo 70.000 voturi. Oricât de mici am fi cred că 70.000 de voturi puteam adduce dacă eram trataţi ca parteneri. Din păcate, nu depăşim faza de o anumită mentalitate stalinistă, când se vorbea de partid mamă, partid copil, partid mare şi partid mic. E vorba de parteneri”, a adăugat liderul conservator bistriţean.

Mai mult, între filialele celor două partide au existat “litigii de persoane” (n.n. – pe Câmpia liberală), racolări în interiorul ACD, comparate cu mutarea banilor dintr-un buzunar în altul, pentru care s-a purtat şi corespondenţă.

“Trebuie să recunoaştem că în teritoriu există un provincialism politic greu de depăşit anumite mentalităţi şi obiceiuri între raporturile dintre partide. Noi ar trebui să ajungem la cultura politică a ceea ce înseamnă parteneriat. Noi încă ne numărăm fiecare primarii, secretarele, agenţii pe care îi avem, în loc să ne numărăm electoratul. Mesajul pe care ar trebui să îl transmită USL este cel de solidaritate, pentru că lumea se întreabă, ca într-o căsnice, dacă ei nu se împacă acum ce vor face după ce ajung la Putere şi vor trebui să împartă ciolanul”, a mai spus preşedintele de onoare al PC BN.

În context, Ionel Tompa s-a arătat nemulţumit şi de modul în care USL înţelege să se mobilizeze. “Vreau să vă spun ce mă sperie. În USL există o stare de autosuficienţă, de automulţumire. Se mizează, în opinia mea, prea mult pe votul negativ. Eu sunt unul dintre susţinătorii ideii atragerii electoratului pentru ceva, nu împotriva cuiva. Cred că şi la nivel central se greşeşte într-o anumită măsură, calându-se toate mesajele pe criticarea preşedintelui Băsescu şi a PDL, pentru că sunt lucruri de notorietate. Nu trebuie să le spunem oamenilor că o duc rău, că au un nivel de trai scăzut, ei resimt zi de zi această chestiune”, a menţionat Ionel Tompa, convisn că cele 60 de procente pe vare le are USL în sondaje îi fac pe mulţi lideri să se culce pe o ureche.

În opinia sa, mult mai potrivită ar fi sintetizarea programului de guvernare, care să fie transmis în teritoriu şi discutat cu oamenii, pe grupuri ţintă, iar nu prin emisiuni televizate. “Prea mult stăm pe la televiziune noi, politicienii, dar dacă mergem pe la ţară în zece case şi facem un sondaj, veţi vedea că oamenii se uită la Etno, Hora, Taraf şi OTV sau la “Tânăr şi neliniştit”. Nu aşa poţi să câştigi electoratul”, a explicat Ionel Tompa, cerându-le liderilor centrali din USL să mai apară şi prin teritoriu pentru a se întâlni cu oamenii, nu doar în lumina reflectoarelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5