Negocieri dure între liberali şi conservatori în cadrul ACD

Iulian Stroe (PC): În condiţiile în care nu ne vom înţelege vom lua în calcul şi o cerere de derogare de la acest protocol

Protocolul, bată-l vina! Preşedintele interimar PC B-N, Iulian Stroe, le reaminteşte colegilor din ACD, să respecte prevederile din protocol, şi asta, după ce liberalii nu s-au consultat cu PC în desemnarea candidaţilor comuni pentru Consiliul Municipal şi Consiliul Judeţean.

     ,,La şedinţa Biroului Politic PC de la Bucureşti, unul dintre subiectele abordate a fost acela de analiză a situaţiei filialelor judeţene, modul în care organizaţiile PC au  negociat locurile în consiliile locale şi judeţene.

Ce pot să vă spun vizavi de ceea ce a spus preşedintele executiv, domnul senator Vasile Nistor e că, negocierile se fac la nivel central, între PSD, PNL şi PC. Negocierile, la ora actuală, sunt foarte dure, şi în momentul în care vom avea rezultate finale vizavi de ceea ce se va stabili, vi le vom aduce la cunoştinţă.

     Cert este că lucrurile merg înspre bine. Indiferent de ceea ce se va discuta, de informaţiile care circulă, vocea autorizată, deocamdată,  pe plan judeţean, este a mea. Şi dacă eu vă spun că lucrurile merg spre bine, merg spre bine, indiferent de ceea ce vor spune ceilalţi.

     Niciodată, dar absolut niciodată, indiferent de structură, şeful nu îşi va lăsa subordonaţii pradă izbeliştii. Nu suntem ai nimănui. Începem să ne consolidăm şi să devenim o forţă.

     Avem la ora actuală, aproape 50 de organizaţii, avem 1.000 de oameni numai în birouri, avem organizaţii în care avem  consilieri, avem viceprimari.

     Dispunem totuşi de un număr de voturi, şi nu este mic. Ori, în astfel de condiţii, PC reprezintă şi va reprezenta din cel mai mult o forţă.

     Nimănui nu-i dă dreptul, să spună PC sparge alianţa. Nu avem noi asemenea cădere, să spargem alianţa.

     Este ca şi într-o familie, negocierea este una, alianţa este alta. Protocolul reprezintă legea obligatorie pentru noi.

     Vă pot spune doar că negocierile sunt dure, iar rezultatele vor fi pozitive pentru fiecare partid.

     Liberalii, în conformitate cu prevederile acestui acord, trebuia să ne convoace la un dialog, şi în baza dialogului  pe care îl aveam să stabilim un număr de locuri al ACD - ului.

     PC trebuia să aibă o înţelegere cu PNL, să negociem, să stabilim numărul de locuri al ACD-ului, şi ulterior domnul co-preşedinte USL B-N, Ioan Ţintean putea să iasă cu o listă, cu aceste lucruri.

     Pretenţiile PC sunt minime: un reprezentat în Consiliul Municipal şi un reprezentant în Consiliul Judeţean, pe poziţii eligibile pe liste. Urmează să avem un dialog cu PNL.

     În sondajele făcute la nivelul municipiului, al judeţului, PC a obţinut  în jur de 3,5%. PNL avea 12,5%.

     Principiul parităţii este clar. Nu am solicitat loc eligibil, decât  acolo unde se cade. Există un protocol unde se desfăşoară totul conform prevederilor lui.

     Doamna  Adriana Tăut nu a făcut altceva decât să spună un adevăr care se petrecea la Prundu Bârgăului.

     Nu a fost luată în seamă şi nu a fost chemată acolo când s-au făcut negocierile.

     Eu îmi susţin oamenii. În momentul în care domnia sa candidează separat şi are o echipă puternică cu care să îşi poată organiza activitatea respectivă în comună, sigur că va fi susţinută în totalitate.

     În momentul în care eu vreau să încalc acest protocol trebuie să cer o derogare de la Bucureşti.

     În condiţiile în care nu ne vom înţelege vom lua în calcul şi o cerere de derogare de la acest protocol.

     Avem pregătite toate listele în comunele unde avem candidaţi. Avem cinci candidaţi la Dumitra, Leşu, Matei, Prundu Bârgăului şi Livezile.

     Comunele unde vor fi candidaţi USL, membri PC sunt comunele Leşu şi Matei, domnul Ioan Pop, actual viceprimar, respectiv  domnul profesor Manea”, a declarat preşedintele interimar al PC B-N, Iulian Stroe, în cadrul conferinţei de presă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5