Sorin Mareş (PC): Alianţa cu PSD este necesară

Preşedintele organizaţiei judeţene PC B-N, Sorin Mareş, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că alianţa cu PSD este necesară, pentru a reuşi să răstoarne actuala putere, care ,,nu este în folosul poporului, ci doar în folosul personal al camarilei portocalii”.

Liderul judeţean al conservatorilor a mai spus că nu se simte ameninţat de protocoalele pe care le semnează PSD cu PRM sau alte formaţiuni politice.

,,Împreună cu colegii din PNL, am căzut de acord că alianţa cu PSD este una necesară, în primul rând pentru a reuşi să contracarăm acele mecanisme pe care actuala putere şi Traian Băsescu le pun în aplicare. (…) Ce protocoale semnează PSD este strict problema PSD-ului. Când ne vom aşeza la masă şi vom discuta, noi vom discuta protocolul semnat între ACD şi PSD, protocolul pe care îl are cu diverse organizaţii sau partide politice va fi problema PSD-ului. Problema care se pune la nivel judeţean va fi între PSD şi ACD. Sunt 62 de primării în judeţ. Pe baza sondajelor care se vor face, pe baza personalităţilor pe care le avem în cele trei partide - PC, PNL şi PSD, vom vedea pe cine vom scoate în cursă. Nu ne facem probleme în privinţa candidaturilor”, a precizat Sorin Mareş.

În ceea ce priveşte constituirea Alianţei de Centru Dreapta (ACD) la nivel judeţean, preşedintele PC B-N a afirmat că până în acest moment au avut loc doar discuţii, şi nu a fost semnat niciun act prin care să fie stabilite clar, candidaturile.

,,În maximum o lună de zile, am stabilit împreună cu colegii liberali să fie organizate întâlniri în toate organizaţiile locale şi în raport cu ceea ce se întâmplă în aceste filiale locale, vă vom comunica candidaturile comune sau separat, la alegerile locale. Am avut discuţii pe direcţia aceasta, nu le-am cristalizat, nu le-am pus pe hârtie, nu am semnat un act prin care să stabilim clar, candidaturile. Într-adevăr, PC are comune unde stă bine cu viceprimari, cu consilieri locali, şi cu siguranţă, noi vom lupta pentru a avea candidaţi la fotoliile de primari din partea organizaţiei noastre”, a subliniat Mareş.

În judeţul nostru, conservatorii deţin două funcţii de viceprimari în comunele Şieuţ şi Leşu Ilvei, şi 28 defuncţii de consilieri locali.

Preşedintele PC B-N şi-a exprimat nemulţumirea vizavi şi de noile propuneri care vizează Legea Electorală, ,,care nu reprezintă altceva decât rodul laboratoarele pedeliste”.

,,Actuala putere nu face altceva decât să pregătească fraudarea alegerilor”, susţine liderul conservator.

De asemenea, Sorin Mareş a criticat şi propunerea UDMR-ului de a scădea pragul electoral la 3% în perspectiva alegerilor locale din 2012.

,,Nu mi se pare deloc o propunere favorabilă, pentru că aţi văzut ce s-a întâmplat în Parlament şi în consiliile locale înainte de a fi adoptat pragul de 5%. Erau 13 consilieri, probabil, de la vreo 7 partide. Ba, din contră, ar trebui să majorăm pragul electoral la 8%.”, a conchis Sorin Mareş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5