Mica Unire sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi din Sîngeorz-Băi

Andreea Szekely, Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi, Sîngeorz-Băi

„De ce iubim România?” este un proiect prin care elevii şi profesorii de la Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi au evidenţiat importanţa şi semnificaţia evenimentului istoric de acum 158 de ani, Unirea Principatelor Române. Ei au sărbătorit Mica Unire de la 24 ianuarie 1859 prin manifestări tematice, la care au participat elevi şi cadre didactice din instituția de învățământ.
Proiectul școlii a avut ca obiectiv cunoaşterea importanţei şi semnificaţiei istorice a zilei de 24 Ianuarie, dar și familiarizarea cu personalităţi ale istoriei noastre naţionale, cultivarea spiritului patriotic, participarea la activități extracurriculare culturale și, mai mult decât orice, sensibilizarea tinerei generaţii pentru cunoaşterea şi respectarea moştenirii trecutului istoric al poporului român.
Astfel, elevii școlii, îndrumați de profesorii de la clasă, au prezentat un scurt spectacol artistic la centrul cultural Ioan Bunea din localitate, marcând momentul istoric prin recitări de poezii patriotice, cântece populare dar și o suită de dansuri tradiționale specifice zonei. La sfârșitul activității, profesorii participanți au pregătit un scurt moment muzical, după care împreună cu elevii „au dat mână cu mână” și au jucat Hora Unirii.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]