Năsăudul, pregătit de sărbătoare! De Ziua Naţională a României vor fi acordate două titluri de Cetăţean de Onoare

De Ziua Naţională a României, năsăudenii sunt aşteptaţi cu mic, cu mare, să sărbătorească alături de administraţia locală, un secol de la înfăptuirea Întregirii Neamului. Ceremonialul va avea loc în Parcul Central, după intonarea Imnului Naţional şi un Te Deum, urmând să fie transmise mesajele autorităţilor şi să fie depuse coroane de flori. La final, este programat un mic spectacol de cântece patriotice, interpretate de artişti locali. Năsăudenii vor fiastfel uniţi sub tricolor, care a fost amplasat pe principala clădire administrativăa oraşului,având 10 metri lungime şi 6 m lăţime.

         “Ştim că vor fi evenimente de amploare la Alba Iulia, dar şi la Bistriţa. Nici Năsăudul nu putea să nu organizeze manifestări dedicate

prin unirea Transilvaniei, a Maramureşului, Crişanei şi Banatului cu România. Respectul şi recunoştinţa   noastră se îndreaptă spre toţi acei români care au scris cu sângele lor istoria poporului român şi prin sacrificiul suprem au păstrat vie conştiinţa neamului, uniunea naţională şi sufletul naţional”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea.

De la ora 11, în sala de şedinţe a Primăriei Năsăud vor fi înmânate cele două titluri de Cetăţean de Onoare al oraşului, pentru protopopul ortodox Ioan Dâmbu, care slijeöte Biserica din această calitate de 30 de ani, şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

De asemenea, tuturor participanţilor le vor fi oferite sărmăluţe şi vin, pentru a petrece româneşte. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5