Norica Nicolai: Parlamentul European nu poate acuza bazându-se pe supoziţii

Parlamentul European a votat, în plenul reunit de la Strasbourg, acordarea descărcării de gestiune al Agenției Europene de Mediu, după ce iniţial raportorul Monica Macovei a insistat ca acest lucru să nu se întâmple, stârnind o serie de reacţii negative din partea Comisiei Europene, a colegilor parlamentari şi a mediului academic.

,,Întreg grupul ALDE a votat pentru descărcarea de gestiune a acestei agenţii. A trebuit să punem în balanţă votul nostru afirmaţiei care indică elemente de corupţie, fără să fi văzut însă un raport al OLAF-ului sau al unei autorităţi relevante în acest sens.
De asemenea, am pus în balanţă Raportul Curţii de Audit care, sigur, formulează critici, dar nu aduce acuzaţii, cu declaraţiile celor doi Comisari Europeni ce apreciază managementul acestei Agenţii, şi mă refer la Comisarul Potocnik şi la Comisarul Semeta, cu declaraţiile unui întreg board ştiinţific compus în marea majoritate de universităţi de prestigiu, în special Cambridge. Toate acestea relevă faptul că cei implicaţi în managementul Agenţiei apreciază performanţa acestei instituţii şi a conducerii sale”, a arătat Norica Nicolai, lidera delegaţiei române din ALDE.

Norica Nicolai a mai criticat modul de abordare al raportoarei Monica Macovei (PPE), care a ales să facă acuze neprobate, folosind cu rea credinţă rolul de gardian al bugetului european pe care îl are Parlamentul.
,,Nu putem să nu acordăm descărcare de gestiune unei agenţii europene doar bazându-ne pe supoziţii de corupţie. Credem că este firesc ca aceste supoziţii să aibă un suport probatoriu. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă mâine am refuza să dăm descărcarea Comisiei pentru că presupunem noi că domnul Barrosso are afaceri importante într-un stat membru”, a mai argumentat eurodeputata liberală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5