Olimpiu Nuşfelean, invitat de Nicolae Manolescu, la Turnirul Poeţilor de la Neptun

În Vila Scriitorilor Zaharia Stancu de la Neptun, 24 de poeți din mai multe filiale ale Uniunii Scriitorilor din România au participat la Turnirul de Poezie organizat de USR, ediția a VI-a. Aici poeţii au evoluat în trei runde de lectură în faţa unui juriu format din criticul literar Nicolae Manolescu – preşedintele juriului, Gabriel Chifu, Alex Ştefănescu, Adrian Popescu, Angelo Mitchievici şi Traian Ştef. Au fost formate patru echipe compuse din poeţi proveniţi din cîteva filiale ale USR. În prima rundă au citit toţi poeţii invitaţi, din care juriul a selectat 12 pentru runda a doua. Apoi juriul a ales 3 poeţi care au concurat pentru locul I. Cei trei poeţi finalişti au fost Leo Butnaru, Mircea Bârsilă şi Ion Tudor Iovian. Locul I a fost ocupat ex aequo de Leo Butnaru şi Mircea Bârsilă, care au primit Marele Premiu şi Cununa de lauri de la Tomis, împărţind şi banii de premiu. Participanţii, prin tragere la sorţi, au acordat şi un premiu de popularitate poetului Ion Radu Văcărescu. Din Bistriţa a participat Olimpiu Nuşfelean, calificat pentru cele două runde, în echipă, între alţii, cu poetul Viorel Mureşan. Regulamentul prevedea ca poeziile citite să nu fi fost publicate în volum.
Pe parcursul celor patru zile de turnir, participanţii au avut ocazia să-şi împărtăşească opiniile literare, să viziteze portul Mangalia, geamia de aici - unde au fost serviţi cu cafea la nisip, să fie oaspeţi ai hotelului Rio din Jupiter şi, desigur, să facă plajă.
A fost ultima ediţie a Turnirului poetic în această formulă, urmînd ca de anul viitor regulamentul de desfăşurare să cunoască unele ameliorări de concepţie şi organizare.

Comentarii

18/07/16 12:09
ady

Felicitări, maestre!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5