Schimb de generaţii la PSD Bistriţa.

Ovidiu Creţu: Nu voi mai candida pentru funcţia de primar în 2020. Cristian Niculae e pregătit să câştige alegerile locale

Social-democraţii bistriţeni – preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, viceprimarul Cristian Niculae, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, şi primarul Lechinţei, Romeo Florian – au susţinut o conferinţă de presă comună pentru a face câteva precizări clare cu privire la candidatul pe care PSD Bistriţa-Năsăud îl propune electoratului municipiului pentru alegerile locale din 2020.
 
Practic, a fost reconfirmat faptul că Ovidiu Creţu nu va mai candida în 2020 pentru funcţia de primar şi nu-şi doreşte nicio altă funcţie politică sau administrativă, decât probabil cea de consilier local, şi asta doar în condiţiile în care Cristian Niculae va fi viitorul primar al municipiului Bistriţa şi va avea nevoie de el.
 
„Lucrurile sunt foarte cunoscute. Ar trebui să încep de la cea de-a doua candidatură a mea din 2012. Acela a fost momentul în care mi-am jalonat traseul politic. În 2016, înainte de campania electorală, am discutat cu preşedintele partidului, cu preşedinta Organizaţiei Municipale ca să fie în listă unul dintre colegii noştri care e vizat de partid să preia, după acest mandat al meu, primăria pe baza candidatului la funcţia de primar al municipiului din 2020. La nivelul Organizaţiei Municipale şi al Organizaţiei Judeţene s-a ştiut finalul meu de carieră politică înainte de 2016. Nu le-am făcut publice pentru că trebuiau făcute nişte sondaje, trebuiau clarificate lucrurile. Atunci a venit preşedinta şi a spus: „Ecce homo!” (n.n. - Iată Omul!). Domnul Cristian Niculae s-a integrat în echipa pe care o conduc în primărie, a primit să gestionează partea care-l leagă direct de toate problemele oraşului – şi-mi amintesc că pe vremea când eram viceprimar exact de probleme astea m-am ocupat şi eu. Spun eu că a preluat foarte bine şi că este pregătit să câştige alegerile locale în 2020. Anunţul este că acel candidat va fi Cristian Niculae. Dacă a existat până acum vreun semn de îndoială era pur şi simplu faptul dacă eu va reuşi să-şi câştige notorietatea, încrederea populaţiei din municipiu, lucru care s-a întâmplat”, a declarat Ovidiu Creţu.
 
Primaurl Bistriţei a precizat că viaţa poate aduce multe întâmplări neprevăzute şi că s-ar putea ca în 2020 PSD să trebuiască să-şi caute un alt candidat. „Cu certitudine, acel candidat nu va fi Creţu Ovidiu. În mod firesc va fi Cristian Niculae, şi spun că prin ceea ce a demonstrat este candidatul care va duce mai departe conducerea PSD în Primăria municipiului Bistriţa. Mai este un an până la terminarea mandatului meu, pe care o să-l duc până la capăt aşa cum este firesc, pe baza votului alegătorilor, perioadă în care voi încerca să predau astfel încât viitorul primar să pornească cu buzunarele pline”, a adăugat primarul Creţu.
 
Acesta a mulţumit Partidului Social Democrat pentru că l-a susţinut la Primăria Bistriţa pentru trei mandate, perioadă în care „s-au rezolvat lucruri bune pentru Bistriţa”.
 
Viceprimarul Cristian Niculae a mulţumit, de asemenea, primarului Creţu pentru sprijinul acordat şi pentru „modul corect în care a tratat relaţia de colaborare”, de la care a învăţat foarte multe lucruri care ţin de administraţie şi nu numai. „Îmi doresc ca împreună cu primarul Ovidiu Creţu să finalizăm proiectele începute şi aflate în derulare de către Primăria Bistriţa, în cel mai bun mod posibil. Bistriţenii sunt oameni care ştiu ce vor, ştiu că există loc de mai bine, în administraţie nu se termină munca. Sunt convins că prin proiectele de 100 milioane euro pe care le vom implementa în perioada următoare în Bistriţa, aceste proiecte vor dezvolta, vor moderniza şi înfrumuseţa oraşul şi vor face viaţa oamenilor mai bună. Vreau să-mi exprim clar intenţia de a candida la funcţia de primar al municipiului Bistriţa. Ştiu ce am de făcut, ştiu ce este de făcut şi am toată disponibilitatea de a munci şi de a mă lupta pentru dezvoltarea oraşului nostru”, a declarat Cristian Niculae.
 
Viceprimarul Niculae a menţionat că viziunea sa despre Bistriţa este „viziunea oamenilor”, principalele direcţii de acţiune fiind modernizarea infrastructurii de drumuri şi parcări, centura ocolitoare, noul complex sportiv polivalent din Wonderland, Cartierul Tinerilor, extinderea Parcului municipal şi amenajarea malurilor râului Bistriţa, realizarea unei zone de promenadă pe malul râului Bistriţa şi transformarea pădurii Codrişor în pădure-parc, reabilitarea clădirilor din centrul istoric şi conservarea patrimoniului medieval al Bistriţei.
 
Nu în ultimul rând, liderul PSD B-N, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan,  a ţinut să menţioneze că din 2020 va începe o nouă etapă de dezvoltare a municipiului Bistriţa, alături de o echipă de specialişti. „Am toată încrederea că viceprimarul Cristian Niculae are capacitatea de a continua proiectele care sunt în derulare şi sper să vină în faţa cetăţenilor municipiului cu o nouă viziune, pentru o nouă etapă de dezvoltare a municipiului Bistriţa. Suntem pregătiţi, avem capacitatea şi am demonstrat că putem să facem astfel de lucruri şi avem cei mai buni specialişti pentru a putea continua dezvoltarea Bistriţei. E un schimb de generaţii în Organizaţia Municipală, va fi un schimb de generaţii şi în echipa de consilieri şi sunt convins că vom avea foarte multe surprize plăcute şi în ceea ce priveşte componenţa viitoare a echipei de consilieri”, a spus preşedintele Radu Moldovan.  
 
În context, Radu Moldovan a precizat că „de principiu”, va candida pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean, negând că va candida la Primăria municipiului Bistriţa. „Am o echipă foarte frumoasă la Consiliul Judeţean, şi ca aparat de specialitate, şi consilieri judeţeni. Noi avem proiecte de sute de milioane de euro la nivelul Consiliului Judeţean. De principiu, cred că voi candida. Nu am o decizie 100%, nu am discutat-o cu nimeni, nici măcar cu familia mea încă, pentru că fiind în funcţie, în exerciţiu, te gândeşti la ceea ce faci. Iau în calcul o astfel de candidatură”, a mai precizat preşedintele Radu Moldovan.
 

Comentarii

15/05/19 14:46
Vizitator

Dupa 3 mandate de administratie, catastrofala a primarului Ovidiu Cretu, Bistrita are nevoie de o schimbare.
Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
In schimb a accesat un împrumut în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care o mare parte au fost îndreptate spre tampenia numita Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care din 2015 pana astazi nu a fost populat cu activitati industriale. In schimb, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar fară rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, care stau nefolosite in loc sa asigure măcar câteva sute de locuri de muncă.
Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă gafă de proportii care a blocat proiecte importante de urbanism, dar a lasat orasul Bistrita si fara centura ocolitoare . Mai concret, aceasta aberatie nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren dar a inflamat opinia publică, dat fiind faptul ca au blocate cele doua proiecte de amenajare a raului Bistrita si a dealului Codrisor pentru agrement.
La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană”.
Deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. A eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, au fost expediate in târgul de vite din Viisoara.
Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică.
Prin urmare, Echipa PSD-ista din care a facut parte si viceprimarul Cristian Niculae si-a demonstrat limitele prin faptul ca a girat toate aceste ineptii ale primarului Cretu.

16/05/19 10:18
cititor

STATI LINISTITI ! CRISTIAN NICOLAE, NU VA CASTIGA ALEGERILE PENTRU ACEASTA FUNCTIE , pentru ca nici nu are calificarea necesara unei administratii moderne si eficiente si nici nu si-a castigat o anume autoritate in municipiul Bistrita !
Cei care sunt de notorietate pentru aceasta functie nu vor sa candideze si cine mai candideaza... nu se pricep si nici nu sunt cunoscuti de populatie .

17/05/19 10:44
cititor

Domnilor PSD-ALDE - isti, alegeti-va alt candidat , altfel veti pierde Bistrita din esichierul politic ! Puneti-va o persoana matura politic, cu experienta in administratia publica , bine calificata si mai de notorietate publica , pentru ca actualul viceprimar nu este omul potrivit pentru aceasta functie .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5