Subvenţia – alternativa la majorarea tarifelor de transport public

Consiliul Local a respins proiectul de hotărâre privind scumpirea tarifelor de transport public local de persoane.

Proiectul iniţiat de primar a întrunit 4 voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”, iar 8 consilieri s-au abţinut de la vot. „Noi ne putem permite să avem altă părere decât liderul politic” – a replicat Camelia Tabără (PSD) lui Gheorghe Tuţă (PDL) care observa că proiectul de majorare a tarifelor, iniţiat de primarul Ovidiu Creţu, nu este… agreat chiar de colegii de partid ai acestuia. În actuala situaţie de criză, a motivat C. Tabără, nu putem fi de acord cu scumpirea transportului…

Acestei poziţii s-a alăturat şi Calo Viorica (PNL), preşedintele de şedinţă nou ales. De cealaltă parte, Illyes Istvan (UDMR), Andrei Rusu (PNL), Constantin Rus (PSD) văd justificată modificarea tarifelor de transport public local de persoane ca urmare a creşterii costurilor de exploatare pentru operatorul S.C. TRANSMIXT S.A. „Nu ne putem permite să împingem anumiţi operatori spre insolvenţă” (Andrei Rusu).

În situaţia respingerii proiectului de hotărâre propus, de majorare a tarifelor, primarul Ovidiu Creţu a pus în faţă cele două alternative: creşterea tarifelor iar sau acordarea subvenţiei pentru acoperirea costurilor de exploatare ale prestatorului. În şedinţa următoare - a lămurit primarul – va veni cu un nou proiect de hotărâre prin care va propune acordarea unei subvenţii pentru acoperirea creşterii costurilor de exploatare pe care operatorul TRANSMIXT va trebui să le suporte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5