Veteranul ţărănist, Mircea Taloş, nu se predă lui Băsescu şi Miluţ

Dacă actualii ţărănişti, ,,mare parte aduşi de Miluţ”, după cum afirmă Mircea Taloş, n-au habar de niciun simbol al partidului, ,,ba încă n-au habar nici de doctrină, nici de nimic", veteranii ţărănişti, nucleul cândva dur al partidului, au fost profund afectaţi de această nouă lovitură de imagine dată partidului de către preşedintele nedorit, Marian Miluţ, şi anume PNŢCD să formeze o alianţă electorală cu PDL.

Divergenţele din PNŢCD continuă, cele două grupuri formate în cadrul partidului (unul condus de Radu Sârbu şi celălalt de Marian Petre Miluţ) apelând la diverse metode pentru a demonstra că dreptatea este de partea lor. Astfel, sâmbătă, 26 septembrie, aripa Sârbu va organiza un congres, pentru a reformula statutul partidului şi programul politic. Gruparea condusă de Sârbu a hotărât în unanimitate excluderea lui Miluţ din partid.

La Congresul din 26 septembrie va fi prezent şi fostul vicepreşedinte al PNŢCD, Mircea Taloş, care va propune colegilor săi din vechea gardă a partidului să îl susţină pe candidatul PNL , Crin Antonescu, la alegerile prezidenţiale.

„Adevăratul spirit ţărănist, liderii consacraţi, foştii demnitari se regăsesc în PNŢCD condus de Radu Sârbu. Congresul din 26 septembrie urmăreşte să readucă acest partid istoric în matca firească a politicii. Cine doreşte să cunoască onoarea şi buna tradiţie a ţărăniştilor trebuie să fie alături de noi”, ne-a declarat Mircea Taloş.

PNŢCD trece în această perioadă prin momente dificile. Conducerea aleasă legal şi statutar la Congresul din 24 august 2008 este blocată în instanţă de peste un an de zile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5