10 ani de cântec şi Dor Românesc pentru Veronica Bălan

Un spectacol de înaltă ţinută artistică, în organizarea CJ BN şi CJC BN, desfăşurat la Centrul Cultural „Dacia”, în Sala „Valeria Peter Predescu” s-a derulat sub o semnificativă siglă „Veronica Bălan, 10 ani de Dor Românesc”, spectacol dedicat sărbătoririi unei valoroase interprete de muzică populară românească autentică, Veronica Bălan, membră a Ansamblului profesionist „Dor Românesc” de 10 ani, care a cunoscut gloria şi ascensiunea în mirifica zestre a cântecului popular eomânesc.
În prezenţa unui public, inclusiv o delegaţie din Republica Moldova, select şi avizat au vorbit la modul laudativ despre valoarea artistei Veronica Bălan, preşedintele CJ BN, Emil Radu Moldovan, care i-a scos în evidenţă calităţile şi longevitatea în lumea artistică, urându-i pensionare de la Dor Românesc, dir. CJC BN, prof. dr. Gavril Ţărmure, oferind un frumos coş cu flori şi urându-i succes în activitate, fostul dir. al CJC BN, prof. Nicolae Gălăţean, preşedintele Raionului Glodeni din Republica Moldova, Ioan Leuca, apreciind, la modul superlativ, activitatea profesionistă desfăşurată de solista de muzică populară.
Prezentarea frumosului şi utilului eveniment a fost făcută, cu profesionalism, de către etnologul şi directorul cotidianului „Răsunetul”, Menuţ Maximinian, care a scos în evidenţă necesitatea păstrării autenticului în muzica populară românească şi în costumul tradiţional românesc.
Profesionista şi virtuoasa orchestră a Ansamblului „Dor Românesc”, condusă cu profesionism şi profesionalism de maestrul dirijor Ştefan Cigu a încântat asistenţa prin superbele piese instrumentale şi acompaniamentul soliştilor vocali.
În calitate de invitaţi ai sărbătoritei artiste, Veronica Bălan, au evoluat într-un mod profesionist şi electrizând sala artiştii consacraţi: Mărioara Precup Stoica, Leontina Pop, Mărioara Dragotă, Georgiana Lobonţ, Cristina Bugnar, Anton Todică, care au felicitat-o pe sărbătorită pentru calitatea şi valoarea repertoriului.
O surpriză plăcută a fost prezenţa vestiţilor şi valoroşilor Trişcaşi din Leşu, care au încântat publicul cu momentul artistic tradiţional şi inedit, cu repertoriul valoros şi specific, primarul din Leşu oferindu-i o icoană şi un buchet de flori.
Formaţia de dansuri populare a ansamblului „Dor Românesc”, având un exigent coregraf, Adrian Paşcu, a oferit un frumos şi valoros moment, o suită de dansuri populare din diferite zone ale judeţului nostru.
În finalul spectacolului, toţi invitaţii, dansatorii şi orchestra i-au cântat „Mulţi ani trăiască!”
A fost o seară de magie muzicală pentru sufletele de români şi pentru sărbătorita evenimentului, artista Veronica Bălan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5