Concert aniversar: Mirela Petruş, numele de pe portativul muzical, îndrăgit de bistriţeni

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud şi Ansamblul Profesionist ’’Dor Românesc” a organizat spectacolul aniversar dedicat artistei Mirela Petruș. O sală plină a aplaudat-o pe iubita artistă. Preşedintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, i-a scos în evidenţă frumuseţea glasului artistei de la Dor Românesc, un mesaj deosebit fiind transmis şi de dr. Gavril Ţărmure, directorul CJC, urându-i succes în activitate. Prof. Nicolae Gălăţean a vorbit despre Mirela Petruş ca o „ stea a muzicii populare româneşti”.
Prezentarea evenimentului a fost făcută, cu profesionalism, de către scriitorul Menuţ Maximinian, bun prieten al artistei. Virtuoasa orchestră a Ansamblului „Dor Românesc”, condusă cu profesionism de maestrul dirijor Ştefan Cigu a încântat asistenţa prin superbele piese instrumentale şi acompaniamentul soliştilor vocali invitaţi: Cornelia Ardelean Archiudean, Ionela Moruțan, Maria Butilă, Vasile Coca, Alexandru Pop, Pamfil Roată, Laura Erhan. Formaţia de dansuri populare a ansamblului „Dor Românesc”, având un exigent coregraf, Adrian Paşcu, a oferit un frumos moment, o suită de dansuri populare din Ţara Năsăudului. În acest cadru a fost lansat şi albumul „La 50 de ani fac faţă”, ce cuprinde 14 piese noi, aduse în faţa publicului de îndrăgita artistă.
„Suntem alături de acest om minunat care se numeşte Mirela Petruş, un artist care ne oferă de fiecare dată pentru sufletele noastre tot ce este mai frumos. Viaţa ei este cântecul. Mirela Petruş trăieşte prin cântec, pentru cântec şi pentru dumneavoastră. Ansamblul profersionist Dor Românesc are un câştig prin Mirela Petruş, o iubim, o respectăm şi aplauzele dumneavoastră de astăzi o să-i rămână în memorie”, a declarat directorul artistic al ansamblului Dor Românesc, îndrăgita artistă Matilda Pascal Cojocăriţa, cea care a semnat şi regia acestui spectacol.
În finalul spectacolului, toţi invitaţii, dansatorii şi orchestra i-au cântat „Mulţi ani trăiască!”. A fost o seară de magie muzicală pentru sufletele de români şi pentru sărbătorita evenimentului, artista Mirela Petruş.
Bistriţeancă prin adopţie, Mirela Petruş încântă cu vocea, sensibilitatea şi talentul său şi nimeni nu ar spune că nu este ardeleancă sută la sută, mai ales că are în repertoriu doar cântece inspirate din folclorul bistriţean. Născută la Giurgiu, Mirela Petruş a absolvit Liceul de artă “George Enescu” din Bucureşti. Acolo l-a întâlnit pe soţul ei, care este din Chiraleş, pe care l-a urmat la Bistriţa. La liceul de muzică a interpretat la violoncel până în clasa a VIII-a, iar din clasa a IX-a a fost la secţia canto-popular, profesor Gavril Prunoiu. La şcoală a cântat folclor din Teleorman şi Oltenia. Mutându-se la Bistriţa a început să iubească folclorul ardelenesc şi s-a apropiat de cântecul bistriţean. Împreună cu soţul meu a dat formă finală unor melodii preluate din culegerile de folclor. A realizat astfel cinci albume cu muzică pe inima publicului.
„Cele mai multe cântece le-am compus împreună cu soţul meu, care este la rândul său un muzician profesionist. Am încercat să respectăm stilul zonei şi să fim cât mai aproape de autentic. Muzica populară are grijă de sufletul omului. Ea ne însoţeşte în toate etapele vieţii noastre, la bucurie şi la necaz. De aceea avem obligaţia să fim foarte atenţi la ce cântăm, pentru că lumea aşteaptă de la noi să prindem în cântecele noastre tot ceea ce ei vor să găsească. Am simţit intrarea în ansamblul profesionist „Dor Românesc" ca un fel de încununare a talentului şi a muncii pentru mine. Avem o activitate deosebit de bogată în spectacole şi înregistrări radio-tv, sub îndrumarea foarte atentă a dirijorului Ştefan Cigu” spune Mirela Petruş.
În ceas aniversar, îi dorim îndrăgitei artiste mulţi ani cu sănătate, cu bucurii, mii de clipe de fericire pe scenă, aplauze şi flori de la public. La mulţi ani!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5