Mirela Petruş, la vârsta de Aur. Îndrăgita artistă sărbătoreşte 50 de ani

Astăzi, îndrăgita artistă Mirela Petruş sărbătoreşte 50 de ani. Putem vorbi despre o vârstă de Aur care va fi aniversată alături de cei dragi, dar şi de colegii de cântec printr-un eveniment deosebit.

Bistriţeancă prin adopţie, Mirela Petruş încântă cu vocea, sensibilitatea şi talentul său şi nimeni nu ar spune că nu este ardeleancă sută la sută, mai ales că are în repertoriu doar cântece inspirate din folclorul bistriţean. Născută  la Giurgiu,  Mirela Petruş a absolvit Liceul de artă “George Enescu” din Bucureşti. Acolo l-a întâlnit pe soţul ei, care este din Chiraleş, pe care l-a urmat la Bistriţa. La liceul de muzică a interpretat la violoncel până în clasa a VIII-a, iar din clasa a IX-a a fost la secţia canto-popular, profesor Gavril Prunoiu. La şcoală a cântat folclor din Teleorman şi Oltenia. Mutându-se la Bistriţa a început să iubească folclorul ardelenesc şi s-a apropiat de cântecul bistriţean. Împreună cu soţul meu a dat formă finală unor melodii preluate din culegerile de folclor. A realizat astfel cinci albume cu muzică pe inima publicului.

„Cele mai multe cântece le-am compus împreună cu soţul meu, care este la rândul său un muzician profesionist. Am încercat să respectăm stilul zonei şi să fim cât mai aproape de autentic. Muzica populară are grijă de sufletul omului. Ea ne însoţeşte în toate etapele vieţii noastre, la bucurie şi la necaz. De aceea avem obligaţia să fim foarte atenţi la ce cântăm, pentru că lumea aşteaptă de la noi să prindem în cântecele noastre tot ceea ce ei vor să găsească. Am simţit intrarea în ansamblul profesionist „Dor Românesc" ca un fel de încununare a talentului şi a muncii pentru mine. Avem o activitate deosebit de bogată în spectacole şi înregistrări radio-tv, sub îndrumarea foarte atentă a dirijorului Ştefan Cigu” spune Mirela Petruş.

Astăzi, de la ora 19, în cadrul emisiunii Astăzi Sărbătorim, pentru prima dată mama  Mirelei Petruş, Paula,  venită din Giurgiu, se va afla într-o emisiune TV. Împreună cu telespectatorii vom pătrunde în casa Mirelei Petruş şi vom afla povestea de viaţă a îndrăgite artiste, care împreună cu soţul ei Dan au ales Bistriţa pentru a forma una dintre cele mai frumoase familii artistice.

          În ceas aniversar, îi dorim îndrăgitei artiste mulţi ani cu sănătate, cu bucurii, mii de clipe de fericire pe scenă, aplauze şi flori de la public.

          La mulţi ani!

„Voi rămâne toată viaţa lângă tine şi voi fi toată viaţa cea mai bună prietenă a ta. La mulţi ani, mamă!

Raluca

„Îmi pare foarte rău că nu pot fi alături de tine în acest moment aniversar, însă  aici, din locurile sfinte unde mă aflu, o să spun o rugăciune pentru tine şi familia ta. Să rămâi mereu veselă, cu atmosferă pozitivă în jurul tău. Îţi doresc să fii fericită, să-ţi dea bunul Dumnezeu sănătate”, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

„Ai realizat atâtea lucruri frumoase, eşti o bistriţeancă neaoşă ce îmbraci costumul popular mai frumos decât bistriţencele. Îţi doresc din tot sufletul împliniri şi să fii fericită alături de cei dragi. Mă bucur că am fost atâţia ani colege de serviciu şi de cântec în vremuri frumoase. La mulţi ani, Mirela Petruş!” , Cornelia Ardelean.

„Să-ţi fie bine, să fii împăcată cu cei dragi, dar mai ales cu tine, să te poţi bucura de viaţă, de cei dragi de lângă tine şi aplauzele pe care le primeşti să nu le poţi duce singură, ci să le dăruieşti şi celor care nu au. Te ţuc şi La mulţi ani!”, Văru’ Săndel

„Viaţa nu se măsoară în anii din viaţă, ci în viaţa din ani. Mirela Petruş este un  om care trăieşte, se bucură şi bucură mulţi oameni pe care-i întâlneşte. Sunt onorat să cunosc o asemenea doamnă a folclorului românesc care de fiecare dată când ne întâlnim aduce zâmbete şi bucurie. Mirela, să ai sănătate, bucurii şi fericire până la adânci bătrâneţi. Noi toţi să ne bucurăm de cântecele frumoase şi atmosfera pe care ştii să o faci. La mulţi, fericiţi şi buni ani”, Bogdan Ivan

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5