10 deţinuţi participă la Bursa Locurilor de Muncă

 

Zece persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistriţa, participă vineri, 24 aprilie 2015, la Bursa Locurilor de Muncă, găzduită de Colegiul Tehnic ,,Grigore Moisil” Bistriţa, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud.

Deţinuţii care vor discuta cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată.

Totodată, persoanele condamnate selectate sunt din rândul celor apte pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional sau necalificaţi, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie.

Participarea deţinuţilor la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.

Totodată, cu ocazia desfăşurării Bursei Locurilor de Muncă, Penitenciarul Bistriţa va desfăşura şi o acţiune de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2015 – 2016, a viitorilor angajaţi din sistemul penitenciar. Astfel, o echipă mixtă formată din cadre ale Penitenciarului Bistriţa, va prezenta celor interesaţi, la standul alocat, oferta de învăţământ pentru anul şcolar şi universitar 2015 – 2016. În cadrul acestei acţiuni, vor fi distribuite pliante cu instituţiile de învăţământ care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare în vederea stimulării interesului tinerilor pentru oferta educaţională.

 

 

Subcomisar de penitenciare Cosmin PĂRĂUAN

Purtător de cuvânt

PENITENCIARUL BISTRIŢA

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5