10 motive pentru a fi mai degrabă chiriaș decât proprietar

Ești conștient și tu de problemele potențiale ale închirierii (căutarea îndelungată a unei proprietăți de închiriat în Timișoara potrivite, regulile foarte stricte față de animale, decor și renovări, pentru a numi câteva). Dar dincolo de aspectele negative, există și multe avantaje în a fi chiriaș.

De la o flexibilitate mai mare la economisirea de timp și bani, iată 10 motive pentru care să alegi să închiriezi proprietăți în Timișoara decât să cumperi.

1. Fără grădinărit. Dacă ai acces la o curte, întreținerea terenurilor este responsabilitatea proprietarului. Dacă ai un spațiu verde, poți pune câteva flori sau o grădină, dar depinde în totalitate de tine.

2. Locuiești într-un cartier din Timișoara mai ușor de accesat. Cumpărarea unei case într-un cadru urban este o provocare financiară. Închirierea unei proprietăți în același cartier îți permite să profiți mai mult de facilitățile orașului și de viața culturală.

3. Obții rambursarea pentru renovări. Unii proprietari sunt foarte stricți în ceea ce privește posibilitatea de a modifica un spațiu, alții sunt deschiși la schimbări care ar putea atrage viitorii chiriași și sunt chiar gata să îți ramburseze munca pe care ai făcut-o. Informează-te!

4. Ai mai mult timp liber. O proprietate în Timișoara implică îngrijirea proprietății tale cu normă întreagă. Închirierea înseamnă că îți poți dedica tot timpul să faci ce vrei.

Citește și: 5 lucruri de luat in calcul pentru gasirea celor mai bune hale de inchiriat Timisoara!

5. Salvează-te de munca prea scumpă. Când ai o casă, investiția în proiecte de îmbunătățire a locuințelor este întotdeauna tentantă, chiar dacă este posibil să nu primești înapoi banii pe care i-ai investit atunci când vinzi proprietatea. Fiind chiriaș, poți investi aceste sume în investițiile tale, într-o călătorie sau în acea piesă de mobilier la care ai visat întotdeauna.

6. Să poți schimba spațiul mai ușor pe măsură ce familia crește. Cumpărarea unei case mici sau a unui apartament ar putea părea o idee bună până când ai un copil (sau mai mulți) și îți dai seama că ai nevoie de mai mult spațiu. Dacă închiriezi, găsirea unui loc mai mare este mult mai ușoară. Nu este atât de ușor să-ți vinzi proprietatea și să găsești una mai mare la un preț bun în același timp.

7. Se poată investi în propriile condiții. Cumpărarea unei proprietăți este o investiție bună în sine, dar nu este singura opțiune. A fi chiriaș deschide ușa către alte planuri de economii și investiții.

8. Ai mai puțin atașament. Ai o oportunitate de muncă în alt oraș? Dacă eștii proprietar, trebuie mai întâi să vă vinzi casa sau să o închiriezi dacă dorești să te muți. Dacă închiriezi, procesul este mult mai ușor și mai rapid.

9. Ceva stricat? Nu trebuie să o remediezi singur! A putea să-ți suni proprietarul atunci când ceva trebuie reparat fără costuri suplimentare este probabil unul dintre cele mai mari avantaje ale închirierii unei proprietăți în Timișoara.

10. Fără ipotecă de plătit. Cumpărarea unei proprietăți înseamnă angajamentul de a rambursa o sumă bună de bani pentru o lungă perioadă de timp, pe lângă toate costurile asociate acesteia (taxe notariale, impozite, dobânzi etc.). O proprietate este o investiție bună, dar un chiriaș responsabil poate economisi mult fără a trebui să jongleze cu greutatea unei astfel de datorii.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5