11 cereri de înlocuire a amenzilor cu munca în folosul comuntăţii

Deşi legea oferă fiecărui cetăţean dreptul de a se apăra în justiţie atunci când se crede nedreptăţit, unele persoane înţeleg acest lucru în felul lor şi încearcă să îşi facă dreptate cum consideră de cuviinţă.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean consilierul juridic al unităţii, lt. Florian Săraru, a înaintat în instanţă mai multe acţiuni menite să recupereze banii neachitaţi din amenzile aplicate de către jandarmi, prin tranformarea sumelor respective în ore de muncă în folosul comunităţii. De fiecare dată judecătorii au dat soluţii, transformând sumele adunate din amenzi neachitate în ore de muncă în folosul comunităţii. Cu toate că nu şi-au achitat niciodată sumele restante către stat din amenzi şi nici nu au venituri sau bunuri urmăribile, unele persoane încearcă prin formularea unor recursuri să se sustragă şi de la munca pe care ar trebui să o efectueze în schimbul acelor sume. În ultimele zile către Tribunalul Bistriţa Năsăud au fost înaintate un număr de 6 recursuri tocmai cu scopul de a nu fi efectuate orele de muncă, stabilite anterior de către prima instanţă.

Numai de la începutul acestui an, Jandarmeria bistriţeană a înaintat un număr de 11 cereri de înlocuire a amenzilor cu munca în folosul comuntăţii, transmite ofiţer specialist informare şi relaţii publice, lt. Georgeta Căşvan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5