Amenzile pentru prostituţie şi cerşetorie, transformate în ore de muncă

În primele trei luni ale anului, au fost formulate în instanţă un număr de 43 de cereri pentru transformarea unor amenzi neachitate în ore de muncă în folosul comunităţii, anunţă lt. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Astfel, cele 93 procese-verbale în cauză au fost transformate de instanţă prin hotărâre judecătorească în 1.893 de ore de muncă în folosul comunităţii. Marea majoritate a acestor amenzi au fost aplicate pentru prostituţie şi cerşetorie. Valoarea totală a acestora este de 35.920 lei.

"În ultimul an numărul cererilor în instanţă formulate de către instituţia noastră a crescut cu 97,95%, aproape s-a dublat în ceea ce priveşte cererile de transformare a amenzilor cu muncă în folosul comunităţii. Conform Ordonanţei Guvernului nr. 2 din 200, privind regimul juridic al contravenţiilor, art. 9, alin. 5, în cazul amenzilor neachitate de către contravenienţi, instanţa procedează, în baza unei cereri, la înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii", menţionează sursa citată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5