1826 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistriţa – Năsăud

În primele 4 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud au fost încadrate în muncă 1826 persoane, dintre care 794 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 705 au peste 45 de ani, 390 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 342 au între 25 și 35 de ani, iar 389 sunt tineri sub 25 de ani (389 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 603 provin din mediul urban, iar 1223 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (640), urmate de cele cu studii liceale+postliceale (556). Numărul celor cu studii profesionale este de 364, cei cu studii primare sunt în număr de 179, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 87.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 975 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

"Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 4 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2858 persoane", menţionează Otilia Râpan, director executiv la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5