19 deţinuţi au obţinut note de trecere la examenul de calificare profesională în construcţii

În baza protocolului de colaborare încheiat între Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud şi Penitenciarul Bistriţa, în data de 20.08.2010, în cadrul unităţii, a avut loc examenul de finalizare a cursului de calificare profesională în meseria de lucrător în structuri pentru construcţii.

Cursul a fost derulat din data de 24.05.2010, beneficiarii fiind persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Bistriţa, condamnate definitiv, cu un nivel de studii de minim 5 clase, care mai aveau de executat din pedeapsă o perioadă cel puţin egală cu durata cursului de calificare şi cel mult 9 luni până la discutarea în comisia de liberare condiţionată.

În urma unui susţinerii unui examen care a urmărit evaluarea cunoştinţelor dobândite pe durata cursului, 19 persoane private de libertate au obţinut note de trecere, urmând să primească un certificat de calificare, acreditat de AJOFM Bistriţa-Năsăud şi recunoscut la nivelul Uniunii Europene. Totodată, persoanele private de libertate absolvente ale acestui curs vor beneficia de 30 zile considerate executate din pedeapsă, conform prevederilor Legii 275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate.

Cursurile de calificare derulate în penitenciar fac parte din sfera activităţilor de formare profesională, puse la dispoziţia persoanelor private de libertate prin intermediul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a Penitenciarului Bistriţa.

Obiectivele derulării acestor activităţi constau în creşterea competenţelor profesionale şi crearea de oportunităţi pe piaţa muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora.

PURTĂTOR DE CUVÂNT

PENITENCIARUL BISTRIŢA

Subinspector de penitenciare

LAURA OPRIŞ

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5