COMUNICAT DE PRESĂ

În baza protocolului de colaborare încheiat între Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud şi Penitenciarul Bistriţa, la data de 16.02.2009, în cadrul unităţii, va avea loc examenul de finalizare a cursului de calificare profesională în meseria de tâmplar, dulgher, parchetar.

Cursul a fost derulat din data de 22.09.2008, beneficiarii fiind 19 persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Bistriţa.

În urma unui susţinerii unui examen ce urmăreşte evaluarea cunoştinţelor dobândite pe durata cursului, participanţii care vor obţine note de trecere, vor primi un certificat de calificare, acreditat de AJOFM Bistriţa-Năsăud şi recunoscut la nivelul Uniunii Europene. Totodată, persoanele private de libertate absolvente ale acestui curs vor beneficia de 15 zile considerate executate din pedeapsă, conform prevederilor Legii 275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate.

În cursul aceleiaşi zile, vor demara activităţile de iniţiere ale unui alt curs de calificare profesională în meseria de zidar, pietrar, tencuitor, unde au fost deja selectate pentru participare un număr de 17 persoane private de libertate, care întrunesc condiţiile impuse de lege.

Cursurile de calificare derulate în penitenciar fac parte din sfera activităţilor de formare profesională, puse la dispoziţia persoanelor private de libertate prin intermediul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a Penitenciarului Bistriţa.

Obiectivele derulării acestor activităţi constau în creşterea competenţelor profesionale şi crearea de oportunităţi pe piaţa muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora.

Pentru informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe subinspector de penitenciare Opriş Laura, purtător de cuvânt, telefon 0263/238175, fax 0263/234439.

PURTĂTOR DE CUVÂNT

AL DIRECTORULUI PENITENCIARULUI BISTRIŢA

Subinspector de penitenciare

LAURA OPRIŞ

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5