19 septembrie - Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere! Respectați regulile de circulație, peste 70 de poliţişti în stradă

În perioada 17-23 septembrie a.c., polițiștii rutieri acționează cu efective mărite, în tot județul Bistrița-Năsăud, pentru prevenirea și combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astăzi, 19 septembrie a.c., la nivel județean este marcată ”Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”. Astfel, peste 70 de polițiști de la Rutieră, precum și din mediul rural, cu atribuții pe linie rutieră vor acționa pe raza întregului județ. O atenție deosebită va fi acordată respectării regimului legal de viteză, motiv pentru care, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi și aparate radar.

Prin aceste acțiuni, polițiștii bistrițeni urmăresc informarea și conștientizarea, în special a conducătorilor auto, cu privire la urmările deosebit de grave la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație sau sunt neatenți la volan.

***

19 Septembrie - Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL realizează și în cursul anului 2018 Proiectul EDWARD, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul EDWARD este susținut de Comisia Europeană și își propune, ca anul acesta, ziua de 19 septembrie să devină Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere și se subscrie acțiunii „Focus on the road”, stabilită de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, la nivelul țărilor membre.

Participarea presupune asumarea unui angajament - „I’ve made the pledge”, pe pagina oficială de internet https://projectedward.eu/ro, iar polițiștii rutieri vor oferi informații cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susținere și promovare se realizează prin vizionarea unui clip video.

Activităţile preventive au ca scop îmbunătăţirea nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

La nivel național vor fi organizate acțiuni ce vizează combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau neportul centurii de siguranță, întrucât comportamentul participanților la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere, activități care sunt derulate în cadrul Campaniei naţionale de educație rutieră „Alege viaţa!”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5