20 de concurenţi râvnesc la „Pană de păun”

Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului popular Românesc „Pană de păun”, ediţia a –VII- a, a intrat în linie dreaptă. Juriul de specialitate, care va fi prezidat de Ileana Vieru de la Radio România Bucureşti, a hotărât, în urma preselecţiei, ca 20 de concurenţi să intre în concurs, repezentând mai multe zone ale ţării: Suceava, Bihor, Neamţ, Cluj, Botoşani, Sibiu, Alba, Maramureş, Teleorman, Sălaj, Satu Mare, Bacău şi Bistriţa. Marele Premiu are o valoare de 800 lei şi un Clop cu păun.
Manifestarea devenită un brand pentru Bistriţa va fi organizată de Asociaţia Culturală „Pană de păun”în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi este sprijinită financiar de Primăria şi Consiliul Local Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Festivalul debutează marţi, de la ora 18.00, cu Concursul de interpretare, apoi, în recital vor fi prezenţi Cornelia Ardelean Archiudean şi Petre Petruse care vor fi sărbătoriţi la 60, respectiv 70 de ani, Ansamblul Profesionist „Dor Românesc“: Matilda Pascal Cojocăriţa, Domnica Dologa, Ioan Dordoi,Mirela Petruş, Felix Gălan, Anuţa Motofelia, Nicolae Cioanca, Cristina Retegan, Ioachim Spân,Veronica Bălan. Miercuri, de la ora 18.00, este Gala laureaţilor. În recital: Lenuţa Filipoi (câştigătoarea celei de a VI-a ediţii), Ana Munteanu, Ileana Domuţa Mastan, Pamfil Roată, Răzvan Năstăsescu,Grupul vocal-folcloric „Valeria Peter Predescu“. Şi în acest an manifestarea prezentată de Alexandru Pugna vă aşteaptă la clipe de sărbătoare, fiind unul dintre cele mai frumoase prilejuri în care ne putem bucura de folclor autentic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5